Acasă Angajari Dupa ce a facut praf pensiile cuplul Dragnea – Tariceanu primeste lovitura...

Dupa ce a facut praf pensiile cuplul Dragnea – Tariceanu primeste lovitura de la Eurostat!

Desi coalitia PSD-ALDE se lauda pe la toate televiziunile cu numarul de locuri de munca nou create, statisticile oficiale din Uniunea Europeana spun altceva. Asta dupa ce toata tara a fost zguduita de scandalul pensiilor.

Cele mai multe persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, care nu au statutul de angajat sau student, dar nici nu sunt implicate într-o activitate de pregătire sunt în România (23,6%), Italia (29,1%) şi Grecia (23%), în 2016, potrivit unui raport Eurostat publicat vineri si citat de zf.ro.

În 2016, aproape una din trei persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani nu avea ocupaţie în Italia (29,1%). În România, aproape una din patru persoane nu avea ocupaţie (23,6%), ţara noastră fiind urmată de Grecia (23%), Bulgaria şi Cipru (22,7%). Aproape una din cinci persoane nu avea statutul de angajată sau studentă în Spania (21,2%) şi Croaţia (19,6%).

În schimb, cele mai reduse rate ale persoanelor cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani care nu erau ocupate se înregistrau în Olanda (6,9%), Malta (8,1%), Danemarca (8,5%), Luxembourg (9%) şi Suedia (9,3%).

La nivelul Uniunii Europene, echivalentul populaţiei Irlandei, aproape 5 milioane de tineri cu vârste între 20 şi 24 de ani nu erau angajaţi sau studenţi şi nici nu erau implicaţi într-o perioadă de pregătire.

Cele mai mari creşteri ale proporţiilor tinerilor fără ocupaţie se înregistrează în Cipru (9 puncte procentuale), Spania (8 puncte procentuale) şi România (4,7 puncte procentuale).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFenomen spectaculos pe cerul Romaniei: Ploua cu stele!
Articolul următorCondamnat la 12 ani de puscarie, un om de afaceri apropiat PSD a disparut complet, cu sprijinul autoritatilor!