Acasă Economie Dupa frunza Elenei Udrea, turismul romanesc asteapta salvarea din Uzbekistan si Coreea...

Dupa frunza Elenei Udrea, turismul romanesc asteapta salvarea din Uzbekistan si Coreea de Sud!

26

Dupa campaniile esuate de a atrage turisti din tarile occidentale autoritatile romane din fruntea turismului s-au reorientat catre tarile asiatice. Printre pietele vizate sunt China, Japonia, India, Israel si Dubai. Destinatiile cele mai ofertante in momentul de fata sunt Delta Dunarii si turismul balnear pentru care si-au manifestat interesul turistii din Uzbekistan si Coreea de Sud, potrivit mediafax.ro.

„Avem in vedere Uzbekistanul, pe care l-am vizitat recent si am constatat ca cei de acolo sunt interesati de Romania. Ne dorim ca in luna octombrie sa participam la targul de turism care se desfasoara in Uzbekistan si sa ne promovam in acea zona. Am vazut un interes si din zona Coreei de Sud. Vrem sa ne promovam pe noi destinatii, dar in contextul economic international este foarte greu sa prevad de acum, pentru o perioada de 4-5 ani, pe ce piete sa ne promovam. Pot aparea pe parcurs diverse oportunitati sau pot aparea probleme in alte zone”, a spus Filipescu.

El a afirmat ca turistii din Uzbekistan si Coreea de Sud pot fi atrasi in Romania cu circuitele culturale si cu Delta Dunarii, dar pe acestia „ii intereseaza foarte mult” turismul de sanatate si turismul balnear.

Filipescu vrea ca promovarea pe anumite piete sa aiba o anumita repetabilitate si sa faca parte dintr-un program.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos