11.9 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăACTUALITATETransporturiDupa gandaci si lilieci, acum nu putem avea autostrazi din cauza magarilor:...

Dupa gandaci si lilieci, acum nu putem avea autostrazi din cauza magarilor: Cei cu patru picioare, nu cei din CNAIR!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Caietul de sarcini al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș a devenit izvor de ironii din partea constructorilor la adresa Companiei de Drumuri care, dintr-o eroare de redactare, a inclus în documentația tehnică „bardoul” (specie hibrid, rezultată din încrucișarea dintre un armăsar și o măgăriță) în loc de „batardou”, termen tehnic care înseamnă un dig sau baraj provizoriu.

Unul dintre ofertanții care ar putea intra în cursa pentru proiectarea și execuția Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (4 loturi) a sesizat eroarea de redactare și a ironizat situația printr-o solicitare de clarificare:

„Având în vedere dimensiunea extrem de redusă (200 mm) a hibridului obținut prin încrucișarea dintre un armăsar și o măgăriță (bardou), la care face referire Autoritatea Contractantă în Art. 12.25.12 din Cerinţele Beneficiarului, viitorului Antreprenor îi va fi imposibil să se conformeze acestor cerinţe:”.

Compania de Drumuri a lansat licitația pentru proiectarea și execuția celor 4 loturi ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (68 km) în august, dar a suspendat-o în toamnă ca urmare a numeroaselor solicitări de clarificare pe care le-au depus constructorii. Noul termen pentru depunerea ofertelor la contractele de aproape 7 miliarde lei este 5 decembrie 2022, potrivit datelor din SEAP.

Autostrada Sibiu – Făgăraș, o investiție de aproape 7 miliarde de lei, are o durată de realizare de 4 ani. Este prima secțiune a Autostrăzii dintre municipiile Sibiu și Brașov (A3 Râșnov). Pentru secțiunea II Făgăraș – Brașov (48 km) în august 2021 CNAIR a semnat cu SEARCH contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate și Proiect Tehnic (termen doi ani), în timp ce pentru A13 Brașov – Bacău același proiectant a solicitat rezilierea contractului pentru că nu se mai poate încadra în costurile contractului.

Autostrada Sibiu – Făgăraș are 68 kilometri (cu 5 km. drum de legătură Lot 4), cuprinde 4 loturi, iar durata este de 48 de luni din care primele 12 pentru proiectare și 36 de luni pentru șantier.

Ultimele stiri