Acasă ACTUALITATE După Germania, nici Italia nu recomandă vaccinul AstraZeneca persoanelor in varsta!

După Germania, nici Italia nu recomandă vaccinul AstraZeneca persoanelor in varsta!

Agenţia italiană a medicamentelor (AIFA) a autorizat sâmbătă vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 pentru toţi adulţii, dar a recomandat alternative pentru persoanele în vârstă de peste 55 de ani, notează AFP.

„AIFA autorizează vaccinul AstraZeneca pentru prevenirea bolii COVID-19 la persoanele de peste 18 ani, în conformitate cu recomandarea EMA”, Agenţia Europeană pentru Medicamente, a informat ea, subliniind însă că există „un grad de incertitudine” legat de eficienţa pentru cei în vârstă de peste 55 de ani, pentru că această grupă de vârstă este „slab reprezentată” în teste.

În consecinţă. agenţia recomandă „folosirea preferenţială a vaccinului AstraZeneca, aşteptând mai multe informaţii, pentru subiecţii cu vârste între 18 şi 55 de ani” şi propune „folosirea preferenţială a vaccinurilor ARN mesager pentru subiecţii mai în vârstă şi/sau mai fragili”.

Decizia AIFA a intervenit la o zi după unda verde dată de Agenţia Europeană pentru Medicamente utilizării în Uniunea Europeană a vaccinului AstraZeneca/Oxford pentru oricine a împlinit 18 ani, fără limită de vârstă.

În Germania însă, după un prim aviz de joi, autoritatea pentru vaccinare din Germania şi-a repetat vineri recomandarea de a nu se autoriza vaccinul respectiv pentru bătrâni. Experţii apreciază că nu există suficiente date pentru a stabili eficienţa vaccinului la persoanele de peste 65 de ani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentIncepand de astazi functioneaza cel mai bun instrument anti-mafia din padurile Romaniei!
Articolul următorBebeluș în stare gravă după ce preotul l-a scufundat prea mult la botez!