Acasă Alba După Timișoara USR Plus este aproape să bată palma cu PSD și...

După Timișoara USR Plus este aproape să bată palma cu PSD și în Alba-Iulia

Negocierile dintre USR-PLUS și PNL s-au blocat și la Alba Iulia, după ce la Timișoara discuțiile pentru o alianță a partidelor de dreapta au intrat în impas. USR-PLUS Alba Iulia anunță, într-un comunicat de presă, că sunt mai aproape de formarea unei majorități cu PSD. Motivul pentru care discuțiile s-au blocat ar fi împărțirea funcțiilor. 

„Alianţa USR- PLUS anunţă că discuţiile pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local Alba Iulia care să permită alegerea viceprimarilor şi susţinerea proiectelor importante pentru oraş nu s-au încheiat. În acelaşi timp, discuţiile cu Partidul Naţional Liberal au ajuns într-un impas în condiţiile în care PNL Alba insistă pentru obţinerea ambelor posturi de viceprimar. (…)  PNL doreşte ambii viceprimari, a acceptat parţial proiectele din „Angajamentul pentru Alba Iulia” şi nu a acceptat realizarea unui audit intern în Primărie. PSD doreşte un viceprimar, acceptă auditul intern şi „Angajamentul pentru Alba Iulia”, se arată în comunicatul de presă.

Surse politice susțin că dincolo de numirile politice în viitoare administrație, ar exista și alte motive pentru care negocierile cu PNL sunt dificile. De vină ar fi orgoliile celor care au candidat. Primarul ales al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a candidat din partea USR-PLUS după ce plecat din PNL nemulțumit că fostul primar Mircea Hava l-a preferat pe un alt apropiat al său, Paul Voicu, să candideze din partea PNL. Acum, cei din USR-PLUS le cer liberalilor să blocheze orice numire a lui Paul Voicu pentru a merge mai departe cu negocierile.

„Discuţiile cu Partidul Naţional Liberal au avut loc în mai multe runde, însă s-au blocat deoarece conducerea organizaţiei nu au acceptat solicitările USR-PLUS: un viceprimar din partea ambelor formaţiuni, susţinerea „Angajamentului pentru Alba Iulia”, realizarea unui audit al activităţii Primăriei Alba Iulia şi retragerea din Consiliul Local a celor care au făcut parte din vechea conducerea administrativă. În schimb, PNL, prin vocea preşedintelui organizaţiei judeţene Mircea Hava, a cerut ca ambii viceprimari, fără să anunţe şi numele persoanelor din PNL propuse pentru aceste funcţii.

Discuţiile cu PSD s-au derulat pe baza aceloraşi principii, însă organizaţia a acceptat ca, în schimbul susţinerii unui viceprimar, să accepte „Angajamentul pentru Alba Iulia” şi realizarea unui audit intern. Propunerea USR-PLUS pentru Partidul Social Democrat a fost să susţină crearea unei majorităţi locale, însă să nu participe la guvernarea locală, respectiv să nu îşi propună un viceprimar.”, precizează alianța în comunicatul de presă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentGrindina de un metru grosime la Constanta
Articolul următorAsta înseamnă să ai tupeu: A doua zi după ce a încălcat legea, Ciolacu a apărut cu Rafila să anunțe că salvează România de pandemie