Acasă ACTUALITATE E oficial, pandemia se apropie de final: ”Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu...

E oficial, pandemia se apropie de final: ”Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze nu transmit coronavirusul”

444

Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, a afirmat că noi date sugerează că persoanele care au fost inoculate cu ambele doze ale vaccinurilor anti-COVID-19 nu transmit coronavirusul aproape niciodată, relatează Insider.

„Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală”, a afirmat Walensky în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC.

Walensky făcea referire la un studiu al CDC la care au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu COVID-19 între luna decembrie a anului trecut și luna martie a acestui an.

Studiul a depistat doar trei cazuri de infecții cu coronavirusul în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze în timp ce 161 dintre participanții care nu au fost inoculați s-au îmbolnăvit cu COVID-19.

Cu alte cuvinte, inocularea cu cele două doze ale vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech și Moderna (n.r. vaccinul AstraZeneca nu a fost autorizat încă în SUA) au eliminat complet infecțiile detectabile – indiferent dacă au fost simptomatice sau nu – după două săptămâni.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentA ieșit nervos la protestatari: ”Tata a murit de Covid și voi protestați? Să vă fie rușine!”
Articolul următorVeste bună pentru pensionari: Ce se întâmplă din 15 martie cu ”talonul mov”