Acasă International EBOLA face PRAPAD! A omorat aproximativ 5.000 de oameni! Vezi tara cu...

EBOLA face PRAPAD! A omorat aproximativ 5.000 de oameni! Vezi tara cu cele mai multe victime

Febra hemoragica Ebola face prapad in lume. Boala a provocat decesul a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri inregistrate in sapte tari, respectiv Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania si Statele Unite, potrivit ultimului bilant publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). 

ebola

Organizatia Mondiala a Sanatatii a decis sa divizeze in doua grupuri tarile afectate de epidemie. Din primul grup fac parte trei tari cele mai afectate de Ebola, respectiv Liberia, Sierra Leone si Guineea, in timp ce in al doilea intra Nigeria, Senegal, Statele Unite si Spania.

Din fericire, Nigeria si Spania au fost eliminate din lista tarilor afectate de epidemie, deoarece nu au semnalat niciun caz de Ebola in decursul a 42 de zile.

Epidemia, cea mai grava de la identificarea virusului in 1976, a izbucnit in Guineea, la sfarsitul lui decembrie 2013. De atunci a omorat 1.259 persoane in Sierra Leone din 3.706 cazuri de infectare, iar in Guineea 904 persoane din 1.540 de cazuri de infectare.

Boala, numita si febra hemoragica Ebola, are o rata de mortalitate de circa 70 la suta, potrivit unui studiu al OMS. Infectia se produce prin contact direct cu fluidele corporale, iar perioada de incubatie este intre doua si 21 de zile. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, se poate spune ca nu mai exista vreun risc de transmitere a Ebola intr-o tara la „42 de zile dupa ultimul caz inregistrat”.

Sursa: Ziarul Financiar

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPerchezitii DIICOT la o retea de eliberare de retete ilegale din Satu Mare
Articolul următorVeste buna pentru pasagerii Aeroportului Otopeni! Informatiile despre zboruri si imbarcari, pe o aplicatie de mobil