Acasă ACTUALITATE Echipa castigatoare: Vilceanu demisioneaza, Citu refuza sa plece, toata lumea le spun...

Echipa castigatoare: Vilceanu demisioneaza, Citu refuza sa plece, toata lumea le spun ca sunt penibili!

229

Biroul Executiv al Partidului National Liberal, intrunit in sedinta din 1 aprilie 2022, a luat la cunostinta de convocarea Consiliului National in sedinta extraordinara, la solicitarea unui numar de 39 de presedinti ai Birourilor Politice Judetene, in conformitate cu prevederile statutare, a transmis vineri purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, intr-un comunicat de presa. Sedinta Consiliului National va avea loc in data de 3 aprilie, ora 12:00, la Bucuresti, la Palatul Parlamentului. Pe ordinea de zi a Consiliului National se va afla convocarea organizarea Congresului Extraordinar al PNL. 

”Biroul Executiv al Partidului National Liberal, intrunit in sedinta din 1 aprilie 2022, a luat la cunostinta de convocarea Consiliului National in sedinta extraordinara, la solicitarea unui numar de 39 de presedinti ai Birourilor Politice Judetene, in conformitate cu prevederile statutare. Sedinta Consiliului National va avea loc in data de 3 aprilie, ora 12:00, la Bucuresti, la Palatul Parlamentului. Biroul Executiv, la care au luat parte 42 de membri, a stabilit in unanimitate detaliile organizatorice, numarul de delegati si norma de reprezentare pentru desfasurarea Consiliului National”, se precizeaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, ”majoritatea membrilor Biroului Executiv si a presedintilor Birourilor Politice Judetene apreciaza ca Partidul National Liberal are nevoie de un management politic mai eficient in relatia cu organizatiile teritoriale”.

”Scopul organizatiilor judetene este optimizarea coordonarii si indeplinirea programului de guvernare asumat de PNL, cu un premier din partea PNL. Necesitatea unei schimbari se impune si datorita contextului geostrategic, existand situatii cand o decizie administrativa are nevoie de o sustinere politica rapida”, se arata in comunicat.

”O situatie de criza impune masuri de criza, asa cum a fost nevoie ca Romania sa aiba o majoritate parlamentara solida, care sa consolideze abordarile responsabile si sa previna riscul unei crize politice artificiale. Pe ordinea de zi a Consiliului National se va afla convocarea si organizarea Congresului Extraordinar al PNL”, mai precizeaza documentul.

Secretarul general al PNL a anuntat, vineri, ca sambata, la sedinta Biroului Executiv al PNL, isi va anunta demisia din functia de secretar general al partidului, el precizand ca nu vrea sa participe la un asemenea balci.

”Avand in vedere ca colegi din BEx au primit un mesaj sa vina intr-o sedinta, dupa aceea au primit un alt mesaj, de la Secretariatul general, ca e maine sedinta de BEx, vreau sa va spun ca in ceea ce ma priveste pe mine, eu nu vreau sa particip la un asemenea balci si la sedinta de maine, eu voi anunta demisia din functia de secretar general, urmand ca colegii care vor sa faca lucrurile asa, sa le faca asa cum le doresc, dar nu sub supravegherea mea”, a spus el, citat de news.ro.

Intrebat daca si Florin Citu isi va anunta maine demisia, Dan Vilceanu a spus: ”Nu stiu, e decizia domnului presedinte Citu, eu vreau sa va spun ca, in situatia asta, in care circula mesaje de sedinta la modul asta (..) eu ma pretind a fi un om serios si nu considera ca asta este modalitatea prin care aplici statutul si regulile in partid”.

El a mai spus ca isi va da demisia din functie chiar daca maine nu va fi cvorum la sedinta conducerii PNL.

”In ceea ce ma priveste pe mine, cel putin eu, din functia de secretar general, trebuie sa fiu garantul respectarii procedurilor in partid”, a mai spus el, aratand ca nu doreste sa se intample acest lucru in mandatul sau si adaugand ca este ”o situatia penibila”.

Intrebat daca mai are sanse sa ramana ministru in Guvernul Ciuca, ca ”nu este scopul lui in viata sa fie ministru toata viata” si ca ar putea sa plece oricand.

Presedintele PNL, Florin Citu, a declarat, vineri, ca in sedinta Biroului Executiv pe care a convocat-o sambata va anunta decizia sa, intrebat daca va demisiona din functia de presedinte al PNL.

„Maine avem un BEx, voi anunta si decizia mea, tot ce vom face. Eu am vazut si aceste documente. Statutul este foarte important pentru mine, pentru ca presedintele PNL este garantul aplicarii statutului, regulile pe care le-am aplicat pana acum in partid le voi respecta pana in ultima secunda cand voi fi aici”, a spus Citu, la sediul PNL.

El a sustinut ca a comunicat cu toata lumea si s-a declarat dezamagit pentru situatia in care s-a ajuns.

„Toata aceasta situatie, trebuie sa spun ca sunt dezamagit de aceasta situatie, pentru ca sunt oameni cu care am pornit la drum acum sase luni de zile. Am pornit pentru un proiect, plec in SUA reprezentand Romania cu cateva intalniri foarte bune, ma intorc acasa cu aceasta situatie fara sa avem o discutie”, a afirmat Citu.

Intrebat cate organizatii liberale are de partea sa, el a spus ca acest lucru se va vedea la congres.

„Am spus ca doar asa se pot testa si voturile, nu sondajele. Maine vom discuta”, a adaugat Citu.

El a sustinut ca nemultumirile la adresa sa nu au legatura cu PNL.

„Eu am tot discutat cu presedintii de filiale din tara si stiam ca erau nemultumiri, foarte multe care nu aveau legatura cu PNL. Am avut discutia aseara cu prim-vicepresedintii si da, am fost vocal si voi ramane impotriva unor masuri populiste care pun in pericol stabilitatea financiara a Romaniei. Da, am spus ca exista acest risc al inflatiei 10%. Guvernarea care nu este optima nu o vad doar eu, ci o simt romanii, dobanzi care sunt peste 6% sau in unele cazuri peste 7%, inflatia peste 10%, avem si o marja (…). Sunt lucruri pe care eu cred ca puteam sa le facem mai bine si nu au fost facute mai bine. (…) Un alt motiv care a fost invocat a fost cel al programului Anghel Saligny. Acum, sa invoci ca nu vreau sa pun in aplicare Anghel Saligny, cand eu am riscat o guvernare si fostul premier pentru a adopta Anghel Saligny, este bizar. Anghel Saligny nu este implementat de PNL, presedintele PNL, este implementat de Guvern, de ministrul Dezvoltarii, acolo ar trebui sa avem raspunsurile, nu la partid”, a declarat Citu.

El a spus ca are o relatie buna cu presedintele Klaus Iohannis.

„Cu presedintele am discutat si din Statele Unite si aici am discutat”, a declarat presedintele PNL, precizand ca vizita in SUA a fost una oficiala.

Citu a afirmat ca presedintele Iohannis nu se implica in deciziile de partid si a precizat ca i-a fost invocat numele de catre cei care au strans semnaturile pentru organizarea unui congres extraordinar al PNL. De asemenea, presedintele PNL a spus ca nu a vazut lista cu semnaturi.

El a mentionat ca, daca nu va mai fi presedinte al PNL, va ramane liberal.

„Voi fi vocal, voi fi liberal si voi apara principiile liberale, pentru ca sunt in politica”, a afirmat Citu.

El a negat ca i s-ar fi propus vreodata functia de guvernator al BNR in schimbul „tacerii”.

Presedintele liberalilor timiseni, Alin Nica, a declarat, vineri, ca premierul Nicolae Ciuca este o varianta viabila pentru functia de presedinte al PNL, in timp ce Florin Citu, pe care l-a sustinut la congresul din septembrie 2021, este „un reputat economist”, cu rezultate economice extraordinare in anul pandemic 2020.

„Premierul Nicolae Ciuca este o varianta viabila pentru functia de presedinte al PNL, un om care performeaza la guvernare, iar in aceste conditii geopolitice tulburi ofera siguranta si stabilitate. Florin Citu este un reputat economist, a avut rezultate economice extraordinare intr-un an pandemic 2020 si in 2021, cand a consolidat acea revenire economica avand noi ca tara una dintre cele mai mari cresteri economice din UE, ceea ce i se datoreaza in cea mai mare masura”, a declarat Alin Nica, intr-o conferinta de presa.

Presedintele PNL Timis a mentionat ca a avut loc o sedinta a Biroului Politic Judetean al partidului si cu toti primarii PNL si s-a luat decizia sa se semneze convocatorul pe care celelalte filiale l-au pregatit pentru o sedinta extraordinara a Biroului Politic Executiv al PNL in care sa se discute situatia din partid, in cadru statutar, si sa fie luate deciziile care se impun.

„Cred ca locul in care aceste reprosuri la adresa conducerii sau propuneri, observatii ori dorinta de schimbare este in forul statutar, eventual Consiliul National respectiv, Congres, daca se doreste a merge mai departe. PNL este si va fi unit inclusiv dupa aceasta situatie si imi doresc ca lucrurile sa decurga fara evenimente cum am avut anul trecut, care au adus o pata pe istoria partidului. Sustin dezbaterea in cadru statutar in partid, in cazul oricarei variante”, a punctat Alin Nica.

El a adaugat ca pana acum nu a avut loc o analiza a conducerii asigurata de echipa lui Florin Citu, iar aceasta trebuie sa se faca inainte de a se lua o decizie de schimbare a unei conduceri cu alta

Alin Nica a mai mentionat ca se doreste „o rezolvare eleganta” a disputei privind schimbarea presedintelui partidului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos