Acasă Economie Economia romaneasca, ingenunchiata de decizia FMI!

Economia romaneasca, ingenunchiata de decizia FMI!

23

Fondul Monetar International a propus in cadrul discutiilor tehnice o reducere a tintei de deficit de la 1,4% la 1% sau chiar sub nivelul de 1% in baza discrepantelor istorice. Propunerea a fost facuta dupa miezul noptii, potrivit ministrului Bugetului Darius Valcov. Reducerea deficitului ar pune in genunchi economia Romaniei potrivit ministrului.

fondul-monetar-international

„Am fost informat de echipa tehnică de la minsiter că azi-noapte, în cadrul discuțiilor tehnice, Fmi ar fi introdus în discuție acest element nou – acela de a lua în calcul discrepanțele istorice, lucru care, din punctul nostru de  vedere, dacă s-ar porni la o negociere de 0,9% deficit pe cash, ar pune in genunchi economia romaneasca. Nu putem accepta sa se schimbe regulile in timpul jocului. Sub nicio forma nu ne permitem sa coboram deficitul sub 1,4%. Oricum, din punctul meu de vedere și această cifră este mică. Sub nicio forma nu vom accepta asa ceva. Voi negocia in interesul Romaniei”, a spus Darius Valcov la Antena 3.

Ministrul a precizat ca diferența 3,5-4 miliarde lei creata de un deficit mai mic ar veni din banii de investiții în instrastructură, educație, sănătate.

Discutiile cu FMI vor fi reluate vineri la 0ra 15. Potrivit unor surse, Guvernul ar putea rupe relatia cu FMI daca nu va renunta la solicitarea de reducere a deficitului.

Sursa: Stiri pe Surse

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos