Acasă Economie Economia Romaniei va creste anul acesta cu peste 6%. Cîțu: „Vesti fantastice...

Economia Romaniei va creste anul acesta cu peste 6%. Cîțu: „Vesti fantastice pentru toti romanii!”

48

Premierul Florin Citu afirma ca economia se afla pe o directie de „crestere economica sustenabila”, dupa ce previziunile FMI au aratat o crestere de 6% din PIB pentru Romania in 2021.

„Vesti fantastice pentru toti romanii! FMI are incredere in Guvernul Romaniei si estimeaza o crestere economica semnificativa mai mare pentru Romania. Previziunile FMI arata o crestere economica substantiala de 6% a PIB in 2021, a doua cea mai mare crestere din Uniunea Europeana. Luam cele mai bune masuri pentru economie si acest lucru se vede. Am reusit sa stabilizam economia si sa reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre. Economia Romaniei se afla pe o directie de crestere economica sustenabila si nimeni, niciodata, nu va mai putea sa schimbe acest lucru”, a scris Citu, marti, pe Facebook.

Marcel Ciolacu a afirmat marti ca este doar pe hartie cresterea economica prognozata de FMI si numai pentru „camarila de dreapta”, insa pentru romani este doar saracie. Liderul PSD a adaugat ca deja in 2020 fiecare roman era dator cu 8.000 lei pentru modul dezastruos in care Guvernul a gestionat criza economica, iar acum datoria va creste cu alti 8.000 lei pe cetatean in Romania.

„Cresterea economica prognozata de FMI este doar pe hartie si pentru camarila de dreapta! Pentru romani este doar saracie!!! Preturile la alimente si utilitati au explodat, euro a ajuns la 5 lei, iar puterea de cumparare a scazut dramatic. Este o crestere economica pe hartie – nu in portofelele oamenilor! Iar mai mult de jumatate din PIB inseamna datorie. De fapt, asa-zisa crestere economica contabila se resimte negativ in buzunarul cetatenilor si in conturile companiilor.

Cand cresti pe datorie si pe inflatie, de fapt scazi. Scazi pentru ca puterea ta de cumparare scade. Oamenii nu pot fi mintiti cu statistici pentru ca ei se confrunta zilnic cu cresterea preturilor din magazine. In fapt, Romania va creste pe datorie, ceea ce inseamna viitoare taxe marite!

In plus, romanii vor fi tot mai apasati de povara datoriilor pe care Guvernul ii obliga sa le suporte. Fiecare roman era deja mai dator cu 8.000 de lei dupa anul 2020 pentru modul dezastruos in care guvernul a gestionat criza economica. In 2021, ni se pregateste o noua supraindatorare de inca 24 miliarde euro, adica alti 8.000 de lei/cetatean Romania creste pe datorie, iar asta inseamna ca ea se umfla contabil, dar de fapt, nu se dezvolta ecomomic si social!”, a scris Marcel Ciolacu marti pe Facebook.
Economia Romaniei va creste cu 6% in acest an, peste estimarile initiale, potrivit proiectiilor actualizate ale Fondului Monetar International (FMI). In UE, doar Spania ar urma sa inregistreze un ritm de crestere superior.

Prognoza privind evolutia economiei romanesti a fost revizuita in urcare cu peste un punct procentual, de la o crestere de 4,6% estimata in toamna, se arata in raportul FMI din aprilie legat de perspectivele economiei globale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentRaed Arafat anunta schimbarea regulilor la inmormantare in Romania!
Articolul următorFapte, nu vorbe! PSD apara mizeriile debitate de Șoșoaca in Parlament!