7.5 C
București
miercuri, februarie 21, 2024
AcasăEconomieEconomisti: Vreti ADEVARUL? Cresterile de pensii si salarii sunt PRAF IN OCHI!...

Economisti: Vreti ADEVARUL? Cresterile de pensii si salarii sunt PRAF IN OCHI! In realitate PSD a SCUMPIT painea si creste toate preturile!

in:

Stiri pe acelasi subiect

PSD se lauda de fiecare data ca a crescut salariul minim. Dar nu spune si care a fost primul efect in economie:s-a mărit prețul pâinii deoarece patronii au fost nevoiți să mărească salariile. Acum pensionarii se întreabă dacă PSD nu ar putea o lege prin care să blocheze creșterea prețului la pâinii. Nu se poate.

Creşterea salariului minim pe economie a scumpit pâinea. Patronatele din panificaţie au majorat cu 10% prețul produselor ca să compenseze astfel creșterea costurilor cu forța de muncă. Specialiștii atrag atenţia că scumpirile nu se vor opri aici şi că vor afecta și alte produse, dar și servicii, informează digi24.ro.

Cumpărătorii spun că, imediat după ce salariul minim pe economie a crescut la 1.450 de lei, a crescut şi preţul pâinii.

„Era 2,20, acum e 2,40 ce iau eu”, spune un cumpărător.

„Adică ce dai cu o mână, iei cu cealaltă. Teoretic, cel puțin, rămânem la același nivel”, spune alt cumpărător.

Directorii firmelor de panificație spun că odată cu majorarea salariului minim pe economie, cheltuielile companiilor au crescut cu aproape 20%. Şi, ca să nu rămână în pierdere, au crescut imediat preţurile.

„La produsele noastre prețurile au crescut în jur de 10-9%, dar în medie cam 10%. Creșterea se datorează și materiilor prime, pentru că în momentul când s-au modificat prin lege salariile minime, toată lumea a majorat prețurile la materiile prime, la materiale și la utilități”, spune Aurel Macovei, directorul unei brutării”.

„Pentru a compesa aceste pierderi am aplicat majorări de prețuri la toate categoriile, ceea ce se va reflecta în prețul final la consumator”, spune Mirela Totu, director de marketing al unei brutării.

Specialiştii atrag atenţia că urmează şi alte scumpiri.

„Vorbim aici de industria alimentară, vorbim de industria în domeniul confecțiilor, a textilelor și, de asemenea, cu siguranță va avea un efect în construcții”, spune Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Vezi aici Video:

În ultimii doi ani, salariul minim pe economie a crescut în România cu aproape 40%.

Ultimele stiri