31.8 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăACTUALITATEEduard Hellvig, decorat de preşedintele Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României"

Eduard Hellvig, decorat de preşedintele Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 3 iulie 2023, decretul de decorare a lui Eduard Hellvig, acesta primind Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor, informează Administrația Prezidențială. Anunțul Președinției vine la scurt timp după demisia lui Hellvig din funcția de director al SRI. „A venit momentul să-mi închei mandatul la conducerea Serviciului Român de Informații!”, a anunțat acesta, luni, la prânz, într-o conferință de presă susținută la sediul SRI din Capitală.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru excepționala implicare în reformarea și consolidarea pe baze moderne a Serviciului Român de Informații, ca structură permanent adaptată la noile cerințe și provocări de securitate, contribuind la recunoașterea excelenței acestei instituții de securitate a statului român în cadrul comunității interne și internaționale de informații, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor domnului Hellvig Eduard Raul, director al Serviciului Român de Informații”, se arată în comunicatul citat.

Klaus Iohannis a luat act, luni, de demisia lui Eduard Hellvig. Acesta spune că Serviciul Român de Informații a redevenit o instituție ghidată de principiile democratice ale separației puterilor în stat.

„Pe perioada mandatului domnului Hellvig, s-a realizat transformarea instituțională completă la nivel local și central a SRI. Prin cele două proiecte principale, REGIO și CENTRIO, s-a modificat structural maniera în care Serviciul Român de Informații se raportează la operațiuni – mai profesionist, mai integrat și mai puțin birocratic.

Tot sub conducerea Directorului Eduard Hellvig s-a produs și predarea integrală către CNSAS a dosarelor preluate de SRI de la fosta Securitate și s-a încheiat astfel un proces complex de aplicare a legii și de redare către cetățenii români a dreptului de a avea acces la studierea arhivei fostei Securități.

Activitatea SRI din ultimii ani s-a bucurat, totodată, și de recunoașterea partenerilor euroatlantici, datorită proiectelor de cooperare pe care instituția le-a desfășurat în lumea serviciilor de informații”, a transmis Klaus Iohannis.

Ultimele stiri