TURISM

Efectele infrastructurii din Romania: Zeci de turisti americani au venit sa viziteze Bucovina cu un avion privat!

Pentru a doua oară în acest an, o agenţie de turism a dus în Bucovina 55 de americani – aflaţi într-un sejur exclusivist în Asia şi Europa.

Oaspeţii, care au plătit pentru excursie câteva zeci de mii de dolari, au aterizat cu un avion privat şi au fost cuceriţi imediat de frumuseţea locului, anunta stirileprotv.ro.

Avionul vopsit tot în negru – un Boeing 757 modificat pentru a le oferit pasagerilor condiţii de lux – a aterizat pe aeroportul din Suceava dimineaţă. La bord, erau 55 de turişti americani. Fiecare cuplu a plătit câte 80.000 de dolari pentru un sejur exclusivist în ţări din Asia şi Europa.

Imediat ce au coborât din aeronava, oaspeţii au fost urcaţi în autocare şi duşi să viziteze mănăstirea Voroneţ şi zone frumoase din Gura Humorului. La prânz, au poposit la o fermă şi au gustat din bunătăţile locului.

Un localnic s-a oferit să-i plimbe cu căruţa, dar a fost refuzat, pentru că programul vizitei fusese de înainte stabilit.

Localnic: “Sunt o grămadă de turişti aici, la noi, în Voroneţ. Mai înainte a fost un grup de turişti străini care au fotografiat calul. Ghidul m-a întrebat câte kilograme are calul, cu ce e potcovit.”

Turiştii au ales să viziteze Bucovina – atraşi de bisericile de secole şi oamenii primitori, dar şi de munţii plini de verdeaţă şi pajistele nesfârşite.

Acestea sunt – de altfel – motivele pentru care zona este mereu plină.

Turist din Italia: “Am ajuns să vizitez mănăstirile cu o prietenă. Cred că ne vom întoarce şi în decembrie să vizităm această zonă, pentru că este cu adevărat frumoasă. Este o perla pentru nordul României. E cu adevărat încântătoare.”

Turist din Vâlcea: “Turiştii sunt impresionaţi de ceea ce văd: arhitectură bisericilor, picturile. Toate sunt plăcute ochiului. Nu vezi oriunde aşa ceva. Noi am fost peste tot. Dar nu e aşa. Sunt pensiuni foarte multe. Minihoteluri şi hoteluri.”

În Bucovina, turiştii sunt atraşi şi de Pietrele Doamnei, de culmile domoale ale Obcinilor Bucovinei şi de impozanţii Călimani. Cu atâtea de văzut, nu este greu de explicat de ce numărul turiştilor a crescut de la an la an.

Loading...

Claudiu Brădățean, director Centrul de Informare și Promovare Turisitcă Suceava: “Creşterea e undeva la 18%, în condiţiile în care 2016 a fost un an de excelenţă în turismul bucovinean, când a fost vârful de după revoluţie. Creşterea e susţinută şi de una de 14% pentru turiştii străini care au venit în Bucovina.”

Turiştii care au vizitat astăzi Bucovina au fost aduşi de o agenţie care organizează sejururi exclusiviste.

În turul lor, oaspeţii au mai poposit în Portugalia, Lituania, Kîrgîstan, Kazachstan, Iran, Oman şi Albania – iar după ce vor pleca de la noi se vor opri în Spania.

Vezi video pe stirileprotv.ro.

Loading...

Ultimele stiri

Spre TOP