Acasă Angajari Efectele nepotismului la stat: Un politist a infectat cu coronavirus trei rude...

Efectele nepotismului la stat: Un politist a infectat cu coronavirus trei rude angajate la SRI, MAI si primarie

819

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a anuntat ca pacientul care a venit din Israel, fostul politist, a infectat cu coronavirus cel putin sase persoane, numar confirmat pana acum. Dintre acestea, trei sunt rude cu el si lucreaza la SRI, clinica MAI si Primaria Capitalei.

Fostul politist era internat la Spitalul Gerota din 5 martie si le-a ascuns autoritatilor ca fusese plecat din tara. La momentul internarii, el declarase pe propria raspundere ca nu a calatorit in afara tarii in ultimele doua luni. Dupa confirmarea diagnosticului in cazul sau, Spitalul Gerota a intrat in carantina.

Barbatul este pensionar al MAI din 2015, a fost sef la doua politii de sector si apoi director al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti. Acum, el lucreaza la ADP sector 4. Seful ADP Sector 4, Marian Goleac, a confirmat pentru Libertatea ca barbatul a intrat in contact cu cei 120 de angajati ai directiei si, mai mult, a impartit martisoare.

In urma anchetei epidemiologice, s-a constatat ca acesta a impartit martisoare in 2 martie la Amenajarea Domeniului Public sector 4. In prezent, sediul ADP Sector 4 este inchis, dupa ce barbatul ar fi intrat in contact cu peste 120 de persoane.

El s-ar fi simtit rau si a mers la spital in 3 martie, a doua s-a intors la serviciu, iar in 5 martie a mers din nou la spital si fost internat. In 9 martie s-a confirmat ca are coronavirus.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus, miercuri, ca noile cazuri inregistrate in ultimele doua zile in Bucuresti au aparut la persoane care au intrat in contact cu pacientul venit din Israel.

„Nu venea dintr-o zona intens afectata, deci venea din Israel, nu s-a putut identifica ca fiind suspect. Cazurile noi de ieri (marti-n.r.) si cel de astazi (miercuri-n.r.), avem vreo sase persoane care au fost infectate de acest pacient, de cazul index venit din Israel. Asta arata ca boala se transmite usor, contactul apropiat favorizeaza transmiterea infectiei. Din fericire, cazurile de la noi au fost cel mult forme medii, care nu au pus in pericol viata persoanelor infectate”, a declarat Rafila, la Digi24.

Alexandru Rafila crede ca numarul persoanelor depistate pozitiv din randul celor care au intrat in contact cu barbartul ar putea creste.

„Putem sa ne asteptam sa mai avem persoane pozitive in randul celor care au fost contacti ai persoanelor infectate, dar asta nu e un lucru rau, inseamna ca stim de la cine au luat infectia si putem sa luam masuri care sa previna raspandirea infectiei”, a adaugat Rafila.

Printre persoanele infectate de fostul politist se afla un copil de 3 ani (nepotul sau) si o femeie de 30 de ani insarcinata (nora sa), care lucreaza la Primaria Capitalei. O a treia persoana infectata de catre fostul politist este o femeie medic gastroenterolog la Spitalul Gerota. Acest caz de coronavirus a fost confirmat miercuri.

Povestea pacientului 17, care are sansa de a deveni cel mai important raspandac al coronavirusului, mi se pare exemplara. Pensionar special, fost sef prin Politia Capitalei, reangajat la stat la ADP sector 4. El, nu vreun amarat din Italia care si-a pierdut slujba si locul de munca, ascunde informatii si nu e depistat la timp.

Asa ca da coronavirusul catre:

– fiul sau, care e la SRI
– sotia sa, care lucreaza la clinica MAI
– nora, care lucreaza la primaria Bucuresti

Iar azi s-a aflat ca a infestat un medic de la spitalul MAI. Karma. Pe noi ne sperie cei care vin din Italia, cand de fapt….”, a comentat jurnalistul Mircea Marian.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos