16.4 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiElena Hărătău: România primește garanții solide din partea SUA privind asigurarea securității...

Elena Hărătău: România primește garanții solide din partea SUA privind asigurarea securității regiunii Mării Negre

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Deputatul Elena Hărătău a comunicat faptul că susținerea de care România beneficiază din partea Statelor Unite ale Americii în ceea ce privește siguranța națională a fost reconfirmată prin adoptarea de către Senatul SUA a proiectului de lege privind securitatea regiunii Mării Negre.

Actul normativ are importanță pentru România ca pol estic al UE și NATO, reconfirmând interesul SUA pentru securitatea regiunii Mării Negre în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.

Votul din forul legislativ al SUA va aduce beneficii României prin sporirea prezenței americane în domeniul militar și economic.
Întărirea capacităților de susținere ale SUA în zona Mării Negre va sprijini România în domenii-cheie precum apărarea, economia și energia.
Aceste aspecte sunt esențiale pentru consolidarea democrației și a statului de drept în România, precum și pentru creșterea calității vieții românilor.

Consolidarea prezenței SUA în zona Mării Negre va influența viitoarele amenințări de securitate și va sprijini securitatea platformelor de forare din zonele economice exclusive.

„Actul normativ are o însemnătate deosebită pentru țara noastră, ca pol estic al Uniunii Europene și NATO, reiterând interesul partenerilor noștri strategici americani în vederea asigurării stabilității și securizării arealului Mării Negre, de o importanță geostrategică vitală în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.

Votul din forul legislativ al SUA va avea consecințe dintre cele mai favorabile României, care va putea conta pe o prezență americană sporită, atât din punct de vedere militar, cât și economic.”, transmite Elena Hărătău, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Întărirea capacităților de susținere ale Americii în zona Mării Negre va însemna multiplicarea sprijinului primit de România în domenii-cheie, precum apărarea, economia, energia.”

Ultimele stiri