Elena Udrea si-a pierdut mintile cand a auzit ca e din nou trimisa in judecata de DNA: Cum puii mei?

27

Elena Udrea a a avut o iesire nervoasa, in direct la televizor, atunci cand a aflat ca este trimisa in judecata intr-un nou dosar, cel al finantarii ilegale a campaniei electorale a lui Traian Basescu, in 2009.

„Exista acesta lege (nr. cea privind finantarea partidelor) pe care procurorii o ignora care spune clar ca finantarea in campanie de catre persoane private sau firme care au un interes economic este contraventie. Dar daca nu este asa si vrem neaparat sa inculpam politicieni, iai frate pe toti ca nu numai Udrea a participat la campanii electorale. Eu inteleg ca in tara asta cat exista campanii in ultimii 10 ani unul singur a facut asta si ala sunt eu. Cum puii mei se intampla chestia asta? Adica pana la mine sau in paralel cu mine nu au mai fost lideri politici care sa se ocupe de campanie?”, a afirmat Elena Udrea, intr-o interventie la o televiziune de stiri.

DNA a anuntat miercuri ca a trimis-o in judecata pe Elena Udrea pentru „instigare la luare de mita (2 fapte)” si „spalare a banilor (5 fapte)”.

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2009, in contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni de coruptie, delapidare si evaziune fiscala care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate in campania electorala.

Legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare.

Remiterea foloaselor infractionale s-a disimulat prin contracte fictive incheiate cu firme care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta”, afirma DNA intr-un comunicat de presa.

Transparenta face diferenta