Acasă Comentariul zilei Eleva de nota 10: Romania are profesori cu multe idei, dar cu...

Eleva de nota 10: Romania are profesori cu multe idei, dar cu mainile legate!

11

Iulia Bocaniciu, absolventă a Colegiului Naţional “Decebal” din Deva, a luat 10 la BAC și a oferit un interviu revistei Capital.

Iulia Bocaniciu pentru capital.ro:

„Consider ca orice reusita are nevoie de munca sustinuta. Nu cred ca un volum enorm de invatat e neaparat necesar. E mai important sa inveti constant si inteligent si obligatoriu sa iti si placa. Daca o faci cu drag si o faci pentru tine, totul devine mult mai usor.

Am luat meditatii la matematica si chimie, dar la chimie in special pentru admitere.

M-am gandit la posibilitatea de a merge la facultate in strainatate mai ales in contextul in care cunosc multi colegi care o fac. Cu toate astea am decis sa raman in tara. Sunt si destul de legata de casa, familie si prieteni si cred ca mi-ar fi fost greu. Cred ca pot avea parte de o instruire de buna calitate si aici, dar mi-as dori sa iau parte in timpul facultatii intr-un proiect Erasmus de schimb de experienta ca sa pot experimenta cat mai multe.

Consider ca sistemul de învăţământ din Romania are copii buni nemotivati si profesori cu multe idei dar cu mainile legate… Sunt multe de schimbat dar ar fi un drum lung si anevoios”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos