Acasă Cultura Elevii vor studia o noua materie in scoli, in premiera pentru invatamantul...

Elevii vor studia o noua materie in scoli, in premiera pentru invatamantul romanesc

12

Elevii români vor urma cursuri de educație juridică în școli și licee, urmând să efectueze și vizite la instituții cu răspundere în acest domeniu, pentru a înțelege mai bine dreptul civil și penal, cât și cum să prevină și să combată corupția.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Ministerul Justiţiei, Ministerul Educaţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Ministerul Public au elaborat protocolul care va sta la baza educaţiei juridice în şcoli.

Aceste instituții ale statului vor ca elevii să își cunoască mai bine drepturile dar şi obligaţiile de cetăţeni, anunta greatnews.ro.

”Conceptul de educaţie juridică în şcoli este menit să promoveze statul de drept și democrația în societate, în general, și în rândul tinerelor generații, în special, prin comunicarea de noțiuni de educație juridică adaptate la nivelurile de învățământ primar, secundar și liceal, într-o manieră atractivă care să conțină informații relevante pentru elevi și profesori”, se menționează într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Justiției.

Educația juridică va fi predată în unitățile de învățământ preuniversitar și va conține următoarele elemente: Constituția României, drepturi, libertăți și îndatoriri fundamentale, aspecte privind procesul legislativ, aspecte cu caracter general privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, elemente de bază ale dreptului civil și penal, formele răspunderii juridice, unele aspecte privind organizații și relații internaționale, elemente de prevenire și combatere a corupției.

Pe lângă latura teoretică a cursurilor, elevii vor face vizite la la Ministerul Justiţiei, la Ministerul Public, la sedii ale altor autorităţi şi instituţii publice din domeniul justiţiei, precum şi la parchete şi instanță.

URMARESTE-NE PENTRU CELE MAI IMPORTANTE STIRI
Articolul precedentIn satul din Romania cunoscut in toata lumea pentru saracie voluntarii belgieni renoveaza scoala si localnicii beau la crasma!
Articolul următorTrei romani morti si alti 6 raniti, intr-un accident teribil in Ungaria!