O ancheta a fost deschisa, dupa ce o tanara de 21 de ani a murit, dupa ce a luat pastile de slabit, cumparate de pe internet. Mama fetei a facut o dezvaluire cutremuratoare, spunand ca „ardea pe dinauntru”, cu doar cateva minute inainte de moarte.
slabireEloise Parry a ajuns la spital pe 12 aprilie, dupa ce a luat de patru ori mai mult decat doza recomandata a unor pilule de slabit extrem de toxice.

Mama sa, Fiona, a dezvaluit ca „pastilele erau in organismul sau, nu exista niciun antidot, iar doza letala e de doua tablete: ea luase opt pastile”. Din nefericire, pentru fata de 21 de ani nu s-a mai putut face nimic: „ardea literalmente pe dinauntru, dar n-au avut nicio sansa de a o salva”, scrie Buzz Feed.

Se pare ca tabletele contin dinitrofenol, un component toxic industrial. Medicii sustin ca aceste medicamente nu sunt sigure si ca nimeni nu ar trebui sa le ia, pentru ca nu sunt potrivite pentru consumul uman.

Medicamente de slabit care contin dinitrofenol se pot gasi si pe site-urile de anunturi din Romania, in ciuda faptului ca atat medicii, cat si Ministerul Sanatatii au tras numeroase semnale de alarma cu privire la folosirea acestor steroizi.

Sursa: realitatea.net