23.3 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăACTUALITATEErdogan AMENINTA Europa fatis: Gura mica sau dam drumul la fluxul de...

Erdogan AMENINTA Europa fatis: Gura mica sau dam drumul la fluxul de imigranti!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Acordul cu Uniunea Europeană privind refugiaţii nu va fi posibil dacă UE nu îşi respectă partea sa de obligaţii în ceea ce priveşte ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii turci, a declarat luni preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, într-un interviu pentru cotidianul francez Le Monde, relatează AFP.

”Uniunea Europeană nu se comportă într-o manieră sinceră cu Turcia”, a spus Erdogan, care a subliniat că ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii turci care călătoresc în UE ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 iunie.

”Dacă cererile noastre nu sunt satisfăcute, atunci readmisiile nu vor mai fi posibile”, a precizat şeful statului turc.

În virtutea acordului, un solicitant de azil sirian aflat pe teritoriul turc va fi instalat într-o ţară membră a UE în schimbul fiecărui migrant ilegal retrimis în Turcia, în limita a 72.000 de locuri.

Acordul a fost denunţat de organizaţii de apărare a drepturilor omului, potrivit cărora Turcia nu este o ţară sigură pentru refugiaţi. Aceste organizaţii se tem, printre altele, că de fapt migranţii nu vor avea dreptul să ceară azil înainte de a fi deportaţi, notează agerpres.ro.

Ultimele stiri