13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATEErdogan cere REINTRODUCEREA URGENTA a pedepsei cu MOARTEA! Daca ii executa pe...

Erdogan cere REINTRODUCEREA URGENTA a pedepsei cu MOARTEA! Daca ii executa pe pucisti Turcia intra in RAZBOI CIVIL!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat ca tara sa trebuie sa evite „orice intarziere” in reintroducerea si aplicarea pedepsei cu moartea, abolita oficial in anul 2004, in pofida numeroaselor apeluri internationale ca responsabilii pentru tentativa de lovitura de stat din noaptea de vineri spre sambata sa fie tratati respectandu-se regulile statului de drept, scrie Reuters.

Pedeapsa cu moartea a fost abolita oficial de Turcia in urma cu 12 ani, ca parte a ofertei facute de Ankara pentru a adera la Uniunea Europeana.

„Cred ca Guvernul va discuta cu opozitia, iar decizia va fi luata fara indoiala”, a promis Erdogan duminica in fata unei multimi de sustinatori care scanda „Vrem pedeapsa cu moartea!” (pentru pucisti – n.red.)

„In democratie, deciziile trebuie luate in functie de ceea ce isi doreste poporul”, a mai spus presedintele Turciei.

6.000 de persoane, dintre care circa jumatate militari, au fost arestate pana acum de catre autoritatile turce in legatura cu tentativa de puci iar Ankara a anuntat ca alte arestari sunt in curs de desfasurare.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a promis sustinatorilor sai ca va continua sa curete „virusul” responsabil pentru tentativa de puci de vineri din toate institutiile statului.

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat, sambata, „intr-o maniera categorica” tentativa esuata de lovitura de stat din Turcia, insa a lansat si un apel cate liderul turc Turc Recep Tayyip Erdogan ca autorii puciului sa fie tratati „respectandu-se regulile statului de drept”.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version