Acasă Social Este de-a dreptul enervant! Bucurestenii din patru sectoare, fara apa calda! Vezi...

Este de-a dreptul enervant! Bucurestenii din patru sectoare, fara apa calda! Vezi motivul

Cei care locuiesc in sectoarele 2, 3, 4 si 5 au tot dreptul sa fie nervosi. Cei peste 1,7 milioane de bucuresteni au ramas fara apa calda. Incepand de marti, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrata Electrocentrale Bucuresti (Elcen), din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei. 

Distrigaz Sud Retele afirma, intr-o adresa trimisa primarului general Sorin Oprescu, ca are o datorie de 88,86 milioane lei, la Elcen. Datoria reprezinta contravaloarea serviciilor de distributie a gazelor naturale neachitate pana in prezent, motiv pentru care au fost realizate limitari in furnizarea gazelor naturale la centralele termoelectrice CET Sud si la CET Vest ale producatorului de agent termic, potrivit unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB),

Potrivit celor de la Distrigaz Sud Retele, cantitatea de gaz distribuita catre CET Sud si CET Vest a fost redusa inca din data de 30 septembrie, „ca urmare a acumularii de catre Elcen a unor datorii importante de plata aferente serviciului de distributie prestat inclusiv pentru sezonul rece 2013-2014”. „Masura limitarii a fost luata dupa ce au fost parcurse toate etapele de mediere in vederea esalonarii debitelor”, spun reprezentantii Distrigaz.

Si Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) a anuntat pe site, sambata, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele ccele patru sectoare din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate catre Elcen.

apa_robinet

La doar cateva ore de la aparitia comunicatelor celor doua companii, Distrigaz Sud Retele a mai anuntat ca, in prezent, a restabilit parametrii de furnizare a gazelor naturale catre unitatile Elcen din Bucuresti, urmand ca „nu mai tarziu de finalul saptamanii viitoare, conform promisiunii autoritatilor responsabile, sa se gaseasca o solutie acceptabila pentru stingerea datoriei”.

PMB a mai comunicat ca, pentru cantitatile de energie termica cumparate de la Elcen, in volum de 2.840.000 Gcal, in perioada ianuarie – septembrie 2014, a achitat, alaturi de RADET, suma totala de 677.580.571 lei, fata de valoarea totala a facturilor aferente perioadei mentionate – 609.907.040 lei.

Avand in vedere cele mentionate nu pot fi retinute motivele invocate de catre Electrocentrale Bucuresti SA conform carora arieratele pe care aceasta le are la Distrigaz Sud Retele SRL sunt cauzate, in principal, de neplata obligatiilor financiare ale RADET si ale Primariei Municipiului Bucuresti, privind achizitia de agent termic pentru perioada mentionata„, a spus primarul Sorin Oprescu.

Am discutat cu cei de la Distrigaz Sud si am stabilit ca vor creste presiunea la gaze astfel incat bucurestenii sa nu mai aiba niciun fel de probleme. Din pacate, Elcen a acumulat datorii in valoare de 88 milioane de lei catre Distrigaz (actualmente GDF SUEZ), in timp ce avem de recuperat de la RADET aproximativ 2,5 miliarde de lei, fara sa mai calculam si penalitatile, pentru energia termica livrata si neplatita in perioada noiembrie 2012 – septembrie 2014″, potrivit comunicatului remis de Elcen.

Reprezentantii companiei mai precizeaza ca saptamana viitoare vor avea o intalnire in care vor stabili modalitatile de rezolvare a acestei situatii din punct de vedere financiar.

Sursa: Mediafax

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentTecau, in finala China Open
Articolul următorAr putea fi transferul iernii pentru STEAUA! Vezi pe cine vor sa aduca