9 C
București
miercuri, februarie 21, 2024
AcasăACTUALITATEExemplu de politica publica de la premierul Olandei: ”Respectati regulile sau veti...

Exemplu de politica publica de la premierul Olandei: ”Respectati regulile sau veti fi blocati in locuinte!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Premierul olandez Mark Rutte le-a cerut joi concetatenilor sai sa respecte regulile de prevenire a raspandirii coronavirusului, pentru a evita reintroducerea restrictiilor de circulatie, transmite dpa, citata de Agerpres.

”Respectati regulile sau in curand veti fi blocati in locuinte”, li s-a adresat el tinerilor, afirmand ca multi dintre ei se comporta iresponsabil.

Rutte a avertizat de asemenea turistii sa evite zonele aglomerate din Amsterdam, unde exista un pericol considerabil de propagare a virusului.

Premierul si-a scurtat vacanta din cauza coronavirusului, mentioneaza dpa.

In Olanda, rata de infectare a crescut brusc in ultima vreme, iar autoritatile au introdus reglementari mai stricte pentru cafenele si restaurante. Clientii trebuie sa faca rezervari din timp si sa dea date de contact. Urmeaza sa fie aplicate de asemenea controale mai stricte pentru impunerea unei carantine de doua saptamani celor care revin din zone considerate de risc.

In ultima saptamana, in tara s-au inregistrat aproape 2600 de cazuri noi de coronavirus, din care un sfert in categoria de varsta 20-29 de ani, si sase decese. Numarul de cazuri noi a fost aproape dublu fata de saptamana precedenta. Pana acum, bilantul epidemiei de COVID-19 este de aproximativ 6000 de morti, posibil mai ridicat in realitate decat in datele oficiale.

Ultimele stiri