13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSocialEXERCITIU MILITAR al fortelor aeriene AMERICANE SI ROMANE la Campia Turzii!

EXERCITIU MILITAR al fortelor aeriene AMERICANE SI ROMANE la Campia Turzii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Incindent la Campia Turzii cu 12 soldati americani

Doisprezece militari americani au fost răniţi in cursul zilei...

FBI vine in Romania sa-i invete pe jandarmi cum pot fi controlate multimile!

FBI vine in Romania, la solicitarea Jandarmeriei romane, pentru...

Un exercitiu militar al fortelor aeriene americane si romane va avea loc in perioada 10-17 aprilie la Campia Turzii, informeaza Ambasada SUA.

Conform sursei citate, sase avioane F-16 ale Escadrilei 31 Vanatoare de la Baza Aeriana Aviano, din Italia, vor participa la exercitiu.

„Exercitiul a fost planificat anterior evenimentelor actuale din Ucraina”, precizeaza misiunea diplomatica americana.

Ambasada SUA precizeaza ca scopul exercitiului este cresterea interoperabilitatii si a nivelului de pregatire pentru operatiuni aeriene combinate, inclusiv aer-aer, aer-sol si pregatire pentru controlori de trafic aerian pentru operatiuni tactice intrunite.

Acest exercitiu este cea mai recenta ilustrare a inaltului nivel de cooperare militara existenta intre cele doua tari si reflecta forta parteneriatului nostru cu Romania, noteaza ambasada.

Conform unui comunicat MApN, peste 200 de militari romani, piloti si personal tehnic, cu aeronave MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriana si aproximativ 250 de militari ai Fortelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, cu aeronave F-16, participa la exercitiul bilateral romano-american „Dacian Viper2014”, care se va desfasura pe aerodromul militar de la Campia Turzii.

MApN precizeaza ca exercitiul are ca obiectiv principal ridicarea nivelului de pregatire prin instruirea intr-un mediu multinational, dezvoltarea cooperarii si imbunatatirea interoperabilitatii dintre armatele unor tari membre ale NATO, precum si exersarea tehnicilor, tacticilor si procedurilor in comun cu partenerul american.

„Dacian Viper”, care este la a patra editie, s-a mai desfasurat la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii in anii 2006, 2008 si 2012, avand ca principal obiectiv antrenamentul in comun al pilotilor, personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian si ofiterilor de stat major in conditii reale, pentru planificarea si executarea unor misiuni de zbor in formatii mixte, dar si cu echipaje mixte romano-americane.

Exercitiul a fost planificat cu un an inainte de desfasurare si este inclus in planul cu principalele activitati ale Statului Major al Fortelor Aeriene, precizeaza MApN.

Duminica, ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa, declara ca mai multe avioane americane F-16 vor veni saptamana viitoare in Romania pentru a participa la exercitii in spatiul aerian romanesc si vor ramane o perioada destul de lunga.

Sursa: mediafax.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version