Acasă ACTUALITATE Expert international: Epidemia de coronavirus este departe de a se incheia

Expert international: Epidemia de coronavirus este departe de a se incheia

350

Profesorul Yuen Kwok-yung de la Universitatea din Hong Kong sfătuieşte autorităţile cu privire la măsurile care trebuie luate în oraş. El afirmă că răspândirea virusului nu se va opri anul acesta, igiena corectă şi evitarea călătoriilor fiind măsuri importante pentru a reduce propagarea coronavirusului, potrivit The Guardian, citat de news.ro.

Potrivit unui articol publicat de South China Morning Post, Yuen a spus că îngrijorările pentru China continentală şi Hong Kong se refereau la persoanele infectate care intră în ţară, în condiţiile în care situaţia locală s-a ameliorat, pe măsură ce vremea s-a încălzit.

„Credem că epidemia nu se va încheia”, a spus Yuen. „Va continua cu ceea ce numim cazuri importate. La început, alte ţări se temeau de noi, acum noi ne temem de cei care ne aduc virusul”.

Yuen transmite populaţiei din Hong Kong să evită călătoriile pentru restul anului cel puţin şi să continue să aibă o igienă corectă.

„Dacă toată lumea îşi spală mâinile, poartă mască tot timpul şi menţine o distanţă suficientă, riscul de infectare va fi micşorat. Este o problemă de conformitate”, a afirmat profesorul.

„Nu putem să ne ferim de virus pentru totdeauna, dar cu cât îi amânăm mai mult răspândirea, cu atât şansele sunt mai mari de a crea un vaccin la timp”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos