Acasă Cultura Explicatia stiintifica a fenomenului astronomic care a vestit Nasterea Domnului! In Biblie...

Explicatia stiintifica a fenomenului astronomic care a vestit Nasterea Domnului! In Biblie i se spune ”Steaua de la Betleem”!

413

Timp de sute de ani cercetătorii şi teologii au fost uimiţi şi intrigaţi de originile stelei din Betleem, simbolul biblic care i-a ghidat pe magi spre ieslea în care s-a născut Iisus.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Un nou studiu realizat asupra arhivelor istorice, biblice şi astronomice ale fenomenului sugerează că evenimentul din anul 6 î.Hr. a fost de fapt o aliniere rară a planetelor în timpul căreia Soarele, Jupiter, Luna şi Saturn au fost aşezate în constelaţia Vărsătorului.

Grant Mathews, profesor în astrofizică şi cosmologie, a studiat steaua din Betleem timp de 10 ani. ,,Astronomii, istoricii şi teologii au cântărit cu atenţie ecuaţia ,,Stelei Crăciunului” timp de mulţi ani,” declară Mathews. ,,Unde şi cum a apărut? Cum arăta? Astrofizica modernă încearcă să explice unul dintre cele mai mari evenimente astronomice,” adaugă el.

Conform cercetătorilor, Soarele, Jupiter, Luna şi Saturn se aflau în constelaţia Vărsătorului în timp ce Venus se afla în constelaţia Peştilor, iar Mercur se afla în constelaţia Taurului.  Alinierea a avut loc în anul 6 î.Hr., în timpul echinocţiului de primăvară.

Pentru magi această aliniere a reflectat naşterea unui nou conducător iudeu. Jupiter şi Luna simbolizează naşterea unui conducător cu un destin special, în timp ce Saturn este simbolul naşterii, spune Mathews.

Un eveniment de acest gen este extrem de rar, o astfel de aliniere nu are loc decât o dată la 16.000 de ani, însă chiar şi atunci echinoţiul de primăvară nu ar fi în constelaţia Vărsătorului.

Image result for nasterea domnului magii

Sursa:  Mail Online

Articolul precedentVIDEO – Prezentatoarea Oana Stancu S-A PRABUSIT in direct! A cazut din picioare!
Articolul următorUn avion cu 91 de oameni la bord S-A PRABUSIT in Marea Neagra!