Acasă ACTUALITATE Facebook v-a inselat! Amenda colosala! Ce a facut Facebook si Whatsapp e...

Facebook v-a inselat! Amenda colosala! Ce a facut Facebook si Whatsapp e grav!

371

Comisia Europeană a amendat compania Facebook cu peste 120 de milioane de dolari pentru furnizarea de informaţii eronate oficialilor europeni când a achiziţionat programul de mesagerie WhatsApp, în anul 2014. Uniunea Europeană anunţă că la momentul în care se analiza această fuziune, compania a garantat că nu va asocia conturile Facebook şi WhatsApp, însă, ulterior, a oferit utilizatorilor această opţiune.

Apreciind că este „o amendă proporţională şi descurajantă”, CE a precizat că reţeaua de socializare a susţinut la preluarea WhatsApp că nu poate asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii dar după doi ani a lansat un serviciu care avea exact această funcţie.

„Comisia Europeană a descoperit că, în pofida declaraţiilor Facebook din timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp în 2014, posibilitatea tehnică de a asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii exista încă din 2014 iar angajaţii Facebook erau conştienţi de o astfel de posibilitate”, susţine Executivul comunitar.

Aplicaţia de mesagerie WhatsApp a fost amendată vineri cu trei milioane de euro (3,3 milioane de dolari) în Italia pentru transparenţă insuficientă în privinţa împărţirii datelor cu firma mamă Facebook.

Posibilitatea ca utilizatorii WhatsApp să refuze transferul datelor „a fost indicată într-un mod inadecvat”, susţine Autoritatea de reglementare din Italia, AGCM. De asemenea, instituţia a criticat WhatsApp pentru că a introdus „clauze incorecte” în reglementările sale, cum ar fi dreptul companiei de a anula unele servicii sau de a începe să taxeze clienţii fără a-i avertiza.

Sursa: Rador

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos