Acasă Social Facturile la intretinere ar putea creste in perioada urmatoare! Si nu din...

Facturile la intretinere ar putea creste in perioada urmatoare! Si nu din cauza iernii, ci a unei sume suplimentare introdusa obligatoriu!

10

Românii ar putea plăti în viitorul apropiat asigurarea obligatorie a locuinţei direct în factura de utilităţi, potrivit unui proiect al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR).

Cea mai nouă propunere în ceea ce privește schimbarea regulilor de asigurare obligatorie împotriva dezastrelor este avansată de UNSAR. Într-un document oficial transmis ASF și prezentat de Profit.ro, UNSAR propune, printre altele, „liberalizarea canalelor de distribuție către societăți/entități care furnizează utilități publice”.

Mai concret, UNSAR se referă la vânzarea poliței în baza facturilor la gaze, energie electrică, cablu sau telefonie. Fără a exista legături directe între cele două inițiative, propunerea UNSAR este în același spirit cu cea a deputatului PSD, Răzvan Rotaru, care a inițiat un proiect de lege ce propune plata primei de asigurare PAD în același timp cu achitarea impozitului pe imobile.

Reprezentanții UNSAR au declarat, pentru Profit.ro, că orice inițiativă care ar putea duce la creșterea numărului de locuințe asigurate este binevenită și că „sunt deschiși la dezbateri”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos