Acasă ACTUALITATE Familiile românilor grav bolnavi refuză transferul în Germania pentru că s-ar face...

Familiile românilor grav bolnavi refuză transferul în Germania pentru că s-ar face experimente pe ei

575

În cea mai rea zi de la debutul crizei sanitare, în care 591 de familii au pierdut pe cineva drag, medicii vin cu un mesaj uluitor.

”Avem pacienți tineri, intubați, pentru care familia refuză să-și dea acordul să fie transferați în străinătate. Apropiații cred că acolo se fac experimente pe ei”.

Numai la Institutul Marius Nasta, din Capitală, din patru pacienți acceptați pentru a fi tratați în Germania, doar doi au plecat. În cazul celorlalți, rudele s-au opus.

Doar 27 de ani are cel mai tânăr pacient internat în ATI la Marius Nasta. A ajuns în urmă cu o săptămână, dar starea lui s-a agravat de curând și a fost intubat. Nu este vaccinat și nu are alte probleme de sănătate. Medicii încearcă să îl salveze.

Tânărul a fost evaluat de medicii veniți din Germania, care au vrut să îl transfere la Hamburg. Familia însă a refuzat. Motivul invocat este dincolo de rațiune. Ai lui se tem că nemții îl vor supune unor experimente.

Dr. Claudiu Ruscu, medic ATI Marius Nasta: ”Frica de necunoscut, de a accepta că există șanse mai bune, am auzit și că o să facă tratamente experimentale pe pacienți. Când duci teoria conspirațională la extrem ai șanse să faci o carte science fiction foarte bună”.

Teoriile halucinante ale familiei erau împărtășite și de tânărul, aflat acum în stare gravă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos