25.8 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATEFapte, nu vorbe! PSD apara mizeriile debitate de Șoșoaca in Parlament!

Fapte, nu vorbe! PSD apara mizeriile debitate de Șoșoaca in Parlament!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Ciolacu și Ciucă la cuțite! Negociază din nou calendarul alegerilor

Ciolacu și Ciucă au ajuns la aceeași masă după...

Ciolacu despre Geoana presedinte: ”Nu cred in ciorbe reincalzite”

Intrebat daca Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, ar...

Biroul permanent al Senatului a trimis, marti, Comisiei juridice sesizarea grupului PNL prin care se solicita analizarea „derapajelor” de comportament ale senatoarei Diana Sosoaca in Parlament. Reprezentantii PSD s-au abtinut de la votul din Biroul permanent.

„Grupul parlamentar din Senat al Partidului National Liberal va propune eliminarea unei probleme care se perpetueaza de la inceputul legislaturii in Parlamentul Romaniei: comportamentul necorespunzator, nociv si neregulamentar al doamnei senator Diana Iovanovici-Sosoaca. (…) Este inadmisibil sa mai toleram ca parlamentarul Diana Iovanovici-Sosoaca sa sfideze orice norma legala si orice regula a bunului-simt in cea mai prestigioasa institutie a tarii, in care fiecare dintre noi, la fel ca si domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine reprezinta o grava ofensa adusa atat Parlamentului, cat si romanilor”, se arata in sesizarea senatorilor PNL, adresata grupurilor parlamentare ale USR-PLUS, UDMR, PSD si AUR.

Potrivit senatorului PNL Alina Gorghiu, PSD s-a abtinut la votul din Biroul permanent de sesizare a Comisiei juridice a Senatului.

„E pacat ca PSD incurajeaza genul acesta de comportament prin abtinere”, a spus ea.

In sesizare se mai arata ca Sosoaca „incalca masurile sanitare, nu poarta masca de protectie in sala de plen a Senatului, dand in permanenta dovada de iresponsabilitate”.

„Instiga la ura si haos in luarile de cuvant din plenul Senatului, jigneste, aduce ofense si grave acuzatii neintemeiate, utilizeaza discurs homofob, xenofob, extremist. In loc sa isi respecte statutul de parlamentar si sa faca legi in interesul romanilor si pentru electoratul care a trimis-o in Parlament. Sunt prea multe derapaje care pun in pericol buna functionare a Legislativului, dar si aplicarea si respectarea masurilor de protectie. Este grav sa toleram asemenea conduita, mai ales ca exista sanctiuni disciplinare, statuate clar in cuprinsul art. 207 din Regulamentul Senatului”, se mentioneaza in documentul PNL.

Art. 207 din Regulamentul Senatului prevede pentru abateri de la deontologia parlamentara sanctiunile: atentionare, chemarea la ordine, retragerea cuvantului, indepartarea din sala pe durata sedintei si avertisment public-scris”.

„Stimati colegi, acesta este un apel la dumneavoastra: sa lasam orgoliile politice si sa dam dovada de responsabilitate, corectitudine si respect. Daca vrem sa crestem increderea in Senat, daca ne dorim un mediu de lucru civilizat, trebuie sa solutionam urgent problema. Va amintesc ca exista si o reactie recenta din partea societatii civile, adresata clasei politice, de a se delimita de la astfel de derapaje de la democratie din partea unui ales al electoratului. Parlamentul a tergiversat nepermis sanctionarea unor persoane care promoveaza discursuri populiste, extremiste, xenofobe si care incita la ura. Este nevoie de asumare ferma din partea Senatului!”, se mai arata in sesizare.

Alina Gorghiu a explicat ca isi doreste ca Diana Sosoaca „sa faca tot ce isi doreste”, dar in plenul Senatului sa revina la „decenta si la interventii conform normelor”.

„De injurat, daca doriti, ne injuram acasa, tipam in punga, facem tot ce dorim in mediul privat, in spatiul intim. In spatiul public avem obligatia sa respectam niste norme astfel incat sa nu-i lezam pe ceilalti”, a afirmat Gorghiu, marti, dupa sedinta Biroului permanent.

Ultimele stiri