Acasă sport Federația Engleză de Fotbal schimba regulile: Jucatorii NU mai au voie sa loveasca...

Federația Engleză de Fotbal schimba regulile: Jucatorii NU mai au voie sa loveasca mingea cu capul!

Federația Engleză de Fotbal (FA) a primit aprobarea de a efectua un test în sezonul următor pentru a elimina loviturile de cap deliberate în meciurile de la nivelul Under-12, a anunțat luni FA, în încercarea de a atenua potențialele riscuri pentru sănătate, anunță mediafax.

Testul se va desfășura pe durata sezonului 2022-23, urmând ca, în cazul în care va avea succes, să se elimine complet lovirea deliberată cu capul din sezonul 2023-24, informează Reuters.

Federația Engleză de Fotbal a emis deja îndrumări pentru a restricționa sau a elimina lovirea cu capul în timpul antrenamentelor.

Testul a fost aprobat de International Football Association Board (IFAB), organismul legislativ al fotbalului.

„Scopul a fost acela de a contribui la atenuarea oricăror riscuri potențiale care pot fi legate de lovirea mingii cu capul, inclusiv leziuni cauzate de contactul cap-cap, cot-cap sau cap-sol”, a precizat FA într-o declarație.

„Reprezintă o abordare prudentă a jocului și a plăcerii fotbalului în timp ce cercetările în curs continuă în acest domeniu”.

Studiile au făcut legătura între lovirea mingii cu capul și leziuni cerebrale de durată, problema fiind pusă în prim-plan atunci când s-a aflat că cinci membri ai echipei Angliei care a câștigat Cupa Mondială din 1966 au suferit cu toții de demență.

O companie de software care a colaborat cu cluburile din Premier League a dezvoltat chiar și un program de antrenament în realitate virtuală în încercarea de a găsi o soluție pentru a depăși impactul dăunător al loviturilor de cap.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMohammad Murad confirma temerile: ”Este cel mai slab sezon din ultimii 30 de ani. Numărul de turişti aflaţi pe litoral este cel mai mic!”
Articolul următorRusia incepe sa se roage de Ucraina sa cada la pace: ”Termenii acum sunt total diferiti”