facebook
Stirea zilei

”Femeia buna stie unde ii e locul!”. Ghidul unei casnicii fericite din Romania anilor 1950!

Imediat după război, și la început de socialism, româncele erau sfătuite să fie cuminți și să le facă pe plac bărbaților care muncesc din greu. „Şi ţineţi minte, femeia bună ştie unde îi este locul.”

Pe Facebook, Eugen Ciortan a scris: Ghidul căsniciei fericite din Revista „Femeia“ 1950
„Pregătiţi cina la timp. Planificaţi deja de dimineaţa sau chiar din seara precedentă ca soţul dumneavoastră să fie primit cu o cină gustoasă când ajunge acasă de la muncă.

15078698_660521767463942_2542099327511921978_n

   

Astfel, vă veţi asigura că soţul dumneavoastră va şti că v-aţi gândit la el, în timp ce el era la muncă, şi că vă ocupaţi de nevoile lui. La majoritatea bărbaţilor le este foame când vin acasă de la muncă şi prin faptul că veţi găti ceva din mâncărurile lui preferate, veţi asigura un bun venit călduros pentru el.

Pregătiţi-vă pentru primirea lui! Odihniţi-vă 15 minute înaintea sosirii lui, astfel veţi fi proaspătă şi atractivă când ajunge. Aranjaţi-vă machiajul, puneţi-vă o panglică în păr şi prezentaţi-vă proaspătă. Soţul dumneavoastră a petrecut mult timp între oameni obosiţi la locul lui de muncă.

Fiţi interesantă şi veselă. Ziua lui de lucru a fost plictisitoare şi are nevoie de puţină distracţie şi una din datoriile dumneavoastră este să asiguraţi acest lucru.

Reduceţi zgomotul! Când vine acasă soţul dumneavoastră, opriţi aparatele casnice şi ziceţi-le şi copiilor să fie mai liniştiţi.

Fiţi fericită că îl revedeţi. Zâmbiţi călduros şi arătaţi-vă dorinţa sinceră de a-i satisface dorinţele.

Ascultaţi ce vrea să zică şi chiar dacă aveţi multe de zis, nu faceţi asta exact după sosirea lui. Prima dată să vorbească el, sigur are lucruri mai importante în mintea lui decât dumneavoastră.

Nu-l deranjaţi! Nu vă plângeţi dacă soţul dumneavoastră ajunge acasă târziu sau dacă vrea să plece undeva la cină fără dumneavoastră. În loc de ceartă, încercaţi să înţelegeţi ce presiune mare este pe el din cauza locului de muncă.

Când este acasă, sigur vrea să se odihnească şi să se relaxeze.
Şi, în cele din urmă, nu puneţi întrebări fără rost şi nu puneţi la îndoială deciziile şi integritatea lui. Nu uitaţi că el este şeful casei, deci îşi va pune în practică propria voinţă cinstit şi corect.

Şi ţineţi minte, femeia bună ştie unde îi este locul.”

STIRI INTERESANTE

Share Page

Close