Autorităţile croate fac eforturi disperate să-i găsească familia unei fetiţe care s-a pierdut de ai ei în urmă cu o luna. Copila are aproximativ 3 ani şi vorbeşte o limba necunoscută, aşa că autorităţile cred că este a unor refugiaţi.

În disperare de cauza, au chemat presa în ajutor, sperând cu imaginile cu fetiţă vor fi preluate în ţările de destinaţie ale migranţilor şi vor ajunge la părinţii ei.

I se spune Nina, dar nimeni nu-i ştie numele adevărat, de unde vine şi în ce limba vorbeşte. A fost găsită într-un parc din oraşul Velika Goriţă, aflat pe ruta celor 330.000 de migranţi care au traversat Croaţia în ultimele două luni. Copila a fost dusă la Zagreb, în speranţa că îi va fi găsită familia, dar autorităţile bănuiesc că părinţii ei au părăsit de mult Croaţia, scrie observator.tv.

Milanka Opacic, ministrul croat al familiei: „E foarte important să o recunoască cineva, că să-i putem contacta un membru al familiei.”


Citeste si:

Autorităţile au chemat în ajutor vorbitori de limbi orientale, dar nimeni n-a reuşit să înţeleagă ce spune fetiţă, pentru că are doar trei ani şi încă vorbeşte stâlcit.

Jasna Curkovic Kelava, directoarea unei creşe: „Am încercat să ne dăm seama din ce ţară provine. Mulţi au încercat să înţeleagă ce limba vorbeşte, dar fără niciun succes.”  Nina este bine îngrijită şi, chiar dacă nu înţelege ce i se spune, e prietenoasă, mănâncă şi se joacă.
Pe de altă parte, valuri de refugiaţi pornesc neîncetat spre Europa, punându-şi viaţă în pericol. Garda de Coasta italiană a dat publicităţii imagini cu bărci precare umplute până la refuz de oameni, plutind în derivă în largul Libiei. Doar joi, 949 de migranţi au fost salvaţi în cursul mai multor operaţiuni.
Transparenta face diferenta