Acasă Auto Fiat vrea sa preia gratis Opel de la General Motors

Fiat vrea sa preia gratis Opel de la General Motors

43

Grupul italian Fiat vrea să relanseze discuţiile cu General Motors (GM) pentru preluarea producătorului german Opel, proces pe care şeful Fiat îl vizează fără costuri dacă GM este dispus să vândă, scrie cotidianul Il Sole 24 Ore, fără a cita surse.

 

Planul directorului general al Fiat, Sergio Marchionne, ar fi să preia Opel la costuri zero, scrie Il Sole 24 Ore, citată de MarketWatch. Propunerea nu a fost prezentată formal grupului american GM, dar Marchionne are conversaţii frecvente cu directorul general al GM, Dan Akerson. Producătorul italian ar putea prezenta o ofertă pentru Opel doar dacă alianţa dintre GM şi Peugeot ar fi dizolvată.

 

Fiat a înaintat şi în 2009 o propunere de achiziţie a Opel. Opel are un impact negativ asupra rezultatelor GM, iar unii analişti au afirmat că renunţarea la aceste operaţiuni ar fi cea mai bună opţiune.

 

„Planul lui Marchione este de a pune mâna pe Opel gratis, nu ca în cazul Chrysler sau a ofertei pentru Opel din 2009”, scrie Il Sole 24 Ore. Fiat a achiziţionat o participaţie la Chrysler în 2009 în schimbul tehnologiei pentru construcţia de maşini din clasa mică şi a expertizei de management.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos