Acasă Stirea zilei Fiecare roman din strainatate va primi CATE 600 DE EURO, daca ramane...

Fiecare roman din strainatate va primi CATE 600 DE EURO, daca ramane fara loc de munca! Legea a fost APROBATA!

Un nou pachet de legi a fost aprobat de consiliile regionale de pe teritoriul Italiei, prin care persoanele fără loc de muncă sau cu venituri mici pot primi un ajutor lunar de 600 de euro, timp de doi ani. 

Ajutoarele vor putea fi solicitate atât de cetăţenii italieni, cât şi de cei străini, inclusiv români, care au o situaţie materială ce nu le permite un trai decent: lipsa unui loc de muncă sau venituri foarte mici.

Cu toate că modul în care vor putea fi ceruţi aceşti bani nu a fost încă stabilit la nivel local, aleşii s-au grabit să pună deja condiţiile pentru cei ce vor să primească ajutoarele, scrie Libertatea.ro.

Mai exact, în schimbul celor 600 de euro, beneficiarii vor trebui să demonstreze că îşi doresc să pătrundă pe piaţa muncii sau să se reorienteze din punct de vedere profesional.

Cum pot face acest lucru? Prin cursuri de formare profesională, prin înscrierea la agenţiile locale de ocupare a forţei de muncă sau prin participarea la seminare, workshop-uri sau conferinţe dedicate integrării pe piaţa muncii,informează actualitatea.it.


Citeste si:

A avut SURPRIZA VIETII! Un roman a primit o avere COLOSALA dupa ce a ingrijit o batrana in Italia!

Un muncitor roman a facut o descoperire SENZATIONALA in Italia, in zidul unei case la care lucra! Ce a facut cu ea face inconjurul Europei!


Agenţiile de ocupare a forţei de muncă vor pune la dispoziţia fiecărui înscris trei oferte de muncă corespunzătoare calificării profesionale a acestuia.

În cazul în care şomerul le va refuza pe toate cele trei, acesta va pierde dreptul de a beneficia de ajutorul de 600 de euro, atrag atenţia reprezentanţii regionali.
Cine poate primi banii?

Cei 600 de euro pot fi încasaţi de românii care şi-au pierdut locul de muncă sau sunt plătiţi cu un salariu din care nu reuşesc să îşi asigure strictul necesar unui trai decent şi se află în pragul sărăciei.

Perioada maximă de acordare a ajutoarelor este de doi ani.
Cerinţele sunt simple:

– Valorea ISEE a familiei să nu depăşească 6.000 de euro;

– Cel puţin un membru din familie să aibă rezidenţă în Italia de minimum doi ani.

Deşi cuantumul ajutorului va fi calculat la nivel de familie, banii vor putea fi încasaţi de fiecare membru în parte, astfel încât venitul lunar al fiecăruia să totalizeze cel mult 600 de euro.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentNoteaza-ti ziua in CALENDAR! Un fenomen UNIC in viata va avea loc pe cer!
Articolul următorMesaj OFICIAL al NASA: Un asteroid URIAS se apropie de Pamant! Pastorul John Hagee spune va aduce SFARSITUL LUMII!