Acasă Vorba zilei Fii atent pe cine calci cand urci, ca vei intalni aceiasi oameni...

Fii atent pe cine calci cand urci, ca vei intalni aceiasi oameni la coborare – Donald Trump

43

Donald John Trump (n. 14 iunie 1946) este un investitor si om de afaceri american, vedeta de televiziune si scriitor|autor de carti de literatura motivationala. Presedinte si CEO (director general executiv) al companiei Trump Organization, o companie imobiliara americana. Trump este, de asemenea, fondatorul Trump Entertainment Resorts, companie ce opereaza numeroase cazinouri si hoteluri din intreaga lume. Este gazda si coproducator al emisiunii TV Ucenicul (en. „The apprentice”), lansata in februarie 2004 de NBC.

Donald este al patrulea din cei cinci copii ai lui Fred Trump, un bogat investitor imobiliar stabilit in New York, care l-a si influentat in viitoarele afaceri. Dupa absolvirea scolii de business Warton School a Universitatii din Pennsylvania, in 1968 s-a alaturat companiei tatalui sau, Trump Organization.

Incepand cu renovarea Commodore Hotel in Grand Hyatt, alaturi de familia Pritzker, Donald a continuat cu Trump Tower din New York si cu multe alte proiecte rezidentiale. Trump se va extinde, ulterior, in sectorul transporturilor aeriene (cumparand rutele Eastern Shuttle), si cazinouri in Atlantic City, inclusiv Taj Mahal Casino, a familiei Crosby, pe care l-a falimentat. Aceasta expansiune, atat personala cat si in afaceri, a dus la indatorare. Mare parte din stirile despre el, de la inceputul anilor ’90, mediatizau problemele sale financiare, aventura extraconjugala cu Marla Maples, fapt ce a dus la divortul de prima lui sotie, Ivana Trump.

Situatia sa financiara si faima au cunoscut o renastere spre sfarsitul anilor ’90. In 2001, el a terminat constructia Trump World Tower, un turn rezidential de 72 etaje, vizavi de sediul ONU. De asemenea, a inceput constructia Trump Place, un complex de cladiri de-a lungul raului Hudson. Trump detine, in prezent, cateva milioane de metri patrati de proprietati din Manhattan si ramane o figura majora in domeniul imobiliar in Statele Unite si o mare celebritate pentru expunerile sale proeminente in mass-media. Conform topului Forbes al miliardarilor lumii, Donald Trump se situeaza pe pozitia 488, cu o avere estimata la 2 miliarde de dolari americani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos