6.5 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăACTUALITATEFirea a luat-o razna: Da vina pe PNL pentru ca exit-poll-urile comandate...

Firea a luat-o razna: Da vina pe PNL pentru ca exit-poll-urile comandate de PSD au iesit prost!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Gabriela Firea a acuzat joi existența unui ”plan diabolic” al PNL pentru fraudarea alegerilor din București, arătând că și exit-poll-ul realizat duminică la ieșirea de la urne de CURS și Avangarde ar fi parte a acestui plan.

”Cred că a fost un plan foarte bine pus la punct. Conducerea PNL era resemnată în ultimele zile că va pierde alegerile din București. Probabil că în ultimul moment s-au gândit la un plan diabolic. Așa se explică și diferența de la exit-poll-ul Sociopol, de 10% între mine și Nicușor Dan. A bătut toate recordurile, va rămâne ca cel mai trucat exitpoll de pe planetă, dovadă că diferența dintre noi e de 4 și ceva %, nici măcar 5%”, a spus joi Gabriela Firea la ieșirea din sediul PSD.

Exit-poll-ul realizat de CURS și Avangarde a fost singurul realizat în București în ziua alegerilor, iar rezultatele au fost transmise de toate televiziunile.

Cele două institute de sondare care au realizat exit-poll-ul, acuzate că l-au trucat, au avut contracte cu PSD. Astfel, Centrul De Sociologie Urbana Si Regionala Curs Srl este deținut de Iosif Buble, care controlează și site-ul stiripesurse.ro. Potrivit Libertatea, Primăria București condusă de Gabriela Firea a investit sume importante din publicitate pe site-ul acestuia: 58% din afișările totale ale PMB, pe toate site-urile din mediul online, sunt generate de stiripesurse.ro.

Avangarde este condus de sociologul Marius Pieleanu, un apropiat al liderilor PSD și invitat permanent la Antena 3 și Romania TV în ultimii ani. Avangarde a avut contracte constante cu PSD.

Reamintim că exit-poll-ul final al CURS / Avangarde dădea o diferență de 9,6 puncte procentuale între Nicușor Dan (47,8%) și Gabriela Firea (38,2%), în timp ce rezultatele parțiale ale BEC arată o diferență de 4,7 puncte între cei doi (42,78% pentru Nicușor Dan față de 37,99% Gabriela Firea).

Sociologul Remuș Ștefureac (INSCOP) a explicat că alegerile din acest an au avut loc într-un context fără precedent, marcat de pandemia de Covid, ceea ce a dus la un grad major de incertitudine legat de predicțiile sociologice.

Ultimele stiri