Acasă Bucuresti Firea: „Ca primar general in functie am aprobat pelerinajul de Sf. Dumitru”....

Firea: „Ca primar general in functie am aprobat pelerinajul de Sf. Dumitru”. Ea a pierdut alegerile de o luna!

Gabriela Firea a anuntat, vineri, ca a semnat, in calitate de „primar general in functie”, desi a pierdut alegerile de o luna, aprobarea pentru pelerinajul de Sfantul Dumitru din Bucuresti.

„Judecati singuri. Petre Tutea: ‘Fara credinta, omul devine un animal rational care vine de nicaieri si merge spre nicaieri’. Nicusor Dan : ‘Din punctul meu de vedere, pelerinajul din Bucuresti de Sfantul Dumitru nu ar fi trebuit sa aiba loc’.

Asta in conditiile in care Patriarhia Romana a acceptat toate conditiile impuse de Guvern, pentru organizarea evenimentului in siguranta. Ca peste tot in lume, in aceasta perioada.

Ca primar general in functie, am semnat spre aprobare Protocolul de eveniment, dupa ce m-am asigurat ca toti reprezentantii institutilor statului au garantat prin semnatura ca totul se va desfasura legal si in conditii optime pentru pelerini, pentru toti cetatenii, pentru oras”, a scris Firea pe Facebook.

Patriarhia a anuntat ca pelerinajul de Sfantul Dimitrie din Bucuresti va avea loc de duminica pana marti si ca la eveniment vor lua parte doar credinciosii care au buletin de Bucuresti. Premierul Ludovic Orban a negat insa ca ar fi discutat despre acest subiect cu patriarhul Daniel. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a declarat la Digi24 ca evenimentele prilejuite de Sfantul Dimitrie in Bucuresti au primit aprobari de la institutiile care au aceasta sarcina – DSP, Jandarmeria Bucuresti, prefectura si primarie.

„Intalnire cu Patriarhul Daniel am periodic, dar nu s-a luat o decizie legata de Sfantul Dumitru. Nu este o intalnire dedicata discutiei despre Sfantul Dumitru.

V-am spus ca nu s-a luat nicio decizie. De unde ati tras concluzia? Verificati despre ce este vorba. Nu am angajat niciun fel de intelegere pana acum.

Este un comunicat al Patriarhiei, nu al Guvernului. Deocamdata nu am luat nicio decizie legata de Sfantul Dimitrie. Cum sa aprob? Vedeti vreun document? Guvernul actioneaza prin decizii”, a spus premierul.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentProtectia Consumatorului a inchis Delfinariul din Constanta
Articolul următorNoul prefect al Bucurestiului: „Vom oferi solutii, nu scuze si justificari!”