Acasă Economie Florin Citu anunta ca Romania trece prin ”cea mai dificilă perioadă pentru...

Florin Citu anunta ca Romania trece prin ”cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”

244

Criza economică actuală este mai gravă decât Marele Crah din 1929, a declarat, vineri seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la B1 TV.

„Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani. În primul rând că n-a mai existat o criză dublă, una de sănătate şi una economică. Este mai rău decât în criza economică din 1929. Este mai rău decât în timpul Marelui Crah din 1929”, a afirmat Florin Cîţu.

De asemenea, Ministrul Finanţelor a susţinut că actuala criză economică este cea mai mare criză înregistrată pe timp de pace.

„Să ştiţi că pe timp de pace nu s-a oprit niciodată economia aşa cum s-a oprit acum, niciodată nu s-au oprit companiile aşa cum s-au oprit acum. Vorbim de timp de pace, pe timp de pace este cea mai mare criză”, a adăugat Florin Cîţu.

Prăbuşirea Bursei de pe Wall Street („Marele Crah”) din toamna anului 1929 este considerată una din cauzele principale ale Marii Crize Economice din 1929-1933, care a provocat, printre altele, o creştere masivă a şomajului atât în SUA, cât şi în Europa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentJurnalistul Oreste Teodorescu, fata in fata cu premierul Romaniei, Ludovic Orban, la ”Jocuri de Putere”
Articolul următorEuroparlamentarul PPE Rares Bogdan cere demisia unui proaspat coleg din PNL: E omul lui Dragnea!