10.4 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăStirea zileiFlorin Roman, lider PNL: Cu ajutorul masurilor Guvernului vom depasi aceasta criza

Florin Roman, lider PNL: Cu ajutorul masurilor Guvernului vom depasi aceasta criza

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Florin Roman, liderul deputaților PNL, este de părere că măsurile luate de Guvernul Orban vor scoate România din impasul provocat de pandemia de coronavirus. Demnitarul liberal a subliniat că istoria arată că o criză economică sau de altă natură este „urmată de o perioadă de creștere economică”. <

Întrebat luni seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, în ce măsură își vor mai găsi românii locurile de muncă după repornirea economiei, Florin Roman a afirmat:

„Eu încerc să văd partea bună a lucrurilor. Cred că partea bună a lucrurilor poate fi faptul că vom avea și alte oportunități. Dacă ne uităm în istoria crizelor economice sau de altă natură, care au afectat România, întotdeauna o perioadă de criză a fost urmată de o perioadă de creștere economică. (…) Cu siguranță, eu văd partea bună a lucrurilor și cred că, așa cum Guvernul a gândit până acum măsuri foarte bune, se vor găsi soluții. Ca să răspund punctual la întrebarea dumneavoastră – în condițiile în care Guvernul acordă acel stimulent de inserție, de reîntoarcere la muncă, pentru firmele care recheamă acei angajați rămași în șomaj tehnic, și vorbim de o sumă de stimulare foarte importantă pentru angajator, eu cred că vom depăși această perioadă. Chiar astăzi am avut o discuție cu ministrul Apărării, domnul Ciucă, despre o situație senzațională de repornire a industriei de Apărare. O discuție cu ministrul Economiei. Sunt foarte multe lucruri bune care se prefigurează”.

Despre mecanismul pentru amânarea ratelor la credite, liderul deputaților PNL crede „că e una dintre măsurile foarte bune luate de către guvernul liberal. Deși a fost intens criticat, România este una din puținele țări, la nivelul UE, care a mers pe această perioadă de nouă luni de zile. Oamenii își, practic, calibrează această perioadă, între trei, șase, nouă luni, fiecare cum consideră că își va putea achita apoi aceste rate. Trebuie să se înțeleagă foarte clar. Ca orice credit, el la un moment dat el va trebui achitat către bancă”

Ultimele stiri