Ford opreste din productie modelul B-Max, la fabrica din Craiova

17

Din cazua vanzarilor foarte proaste, Ford renunță la asamblarea monovolumului B-Max la Craiova. În ciuda acestui fapt, oficialii uzinei au anunțat creșterea numărului de recrutări pentru acest an de la 976 până la aproape 1.700 de persoane.

Ford a anunţat astăzi că, din cauza modificărilor de dinamică din segmentul B, compania intenţionează să oprească producţia modelului B-Max la uzina din Craiova începând cu prima parte a lunii septembrie. De asemenea, compania americană anunţă faptul că peste 500 de noi angajaţi vor fi recrutaţi pentru a sprijini nevoile zonei de Producţie Vehicule. Aceştia se adaugă celor 976 de angajaţi deja anunţaţi în luna aprilie şi celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru Productia de Motoare. În aceste condiţii, numărul de angajaţi care se alătură uzinei din Craiova în 2017 ajunge la aproape 1700.

Ford B-Max, model lansat în 2012, nu a reuşit să se impună pe piaţă aşa cum se aşteptau oficialii companiei în special pentru că segmentul monovolumelor a înregistrat un puternic recul, iar clasa mică (B) a evoluat în special către SUV-uri şi Crossovere. În primele şase luni ale acestui an producţia uzinei de la Craiova, singura care produce monovolumul B-Max, a fost de doar 28.960 de unităţi. Nici în tot anul 2016, B-Max nu a reuşit să îşi facă suficient loc pe piaţă, producţia totală atingând doar 38.849 de unităţi, în scădere cu 19% faţă de cea din 2015 care se situa la 47.967 unităţi.

În acest context se încadrează SUV-ul de clasă mică EcoSport, care va fi construit pentru clienţii din Europa la uzina Ford din Craiova începând cu toamna acestui an. Investiţia pentru productia noului EcoSport se ridică la aproape 200 de milioane de euro.

„Aş vrea să-i mulţumesc fiecărui angajat al uzinei Ford Craiova care a contribuit la producţia celui mai inovator Multi Activity Vehicle (MAV) construit vreodată: Ford B-Max. Craiova este o parte solidă a viitorului producţiei globale Ford, astfel că sunt foarte fericit să anunţ astăzi că echipa noastră de Resurse Umane analizează posturile pe care le vor acoperi cei peste 500 de angajaţi care vor fi recrutaţi la Craiova până la finalul acestui an”, a declarat John Oldham, preşedinte Ford România, într-o întâlnire pe care acesta a avut-o astazi cu angajaţii Ford Craiova.

Anunţul care priveşte cele peste 500 de locuri de muncă adiţionale vine în contextul în care Ford a lansat în luna aprilie o campanie de recrutare pentru 976 de operatori de bază şi calificaţi care vor sprijini producţia noului EcoSport. În plus, compania a demarat şi procesul de recrutare pentru angajarea a 200 de operatori dedicaţi producţiei de motoare la uzina din Craiova.