Acasă ACTUALITATE Fosta sotie a lui Tariceanu A SPUS TOTUL in fata judecatorilor Inaltei...

Fosta sotie a lui Tariceanu A SPUS TOTUL in fata judecatorilor Inaltei Curti! DEZVALUIRI grave din trecutul sefului Senatului!

1973
Ioana Valmar, fosta soţie a lui Călin Popescu Tăriceanu, a dat declarații la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din postura de martor în dosarul în care preşedintele Senatului este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Ioana Valmar a reluat declaraţia dată în calitate de martor la DNA în dosarul retrocedării Fermei Băneasa, scrie agerpres.ro.

„Am fost contactată în calitate de notar în anul 2008, pentru autentificarea unui contract de vânzare – cumpărare pentru un teren. Această autentificare nu a avut loc. La DNA am relatat care au fost discuţiile cu părţile implicate, care era valoarea acelui teren pe grila notarilor. Reprezentanţii cumpărătorilor mi-au cerut să evaluez terenul la o valoare mult mai mică, taxele urmând a fi mult mai mici. Am menţionat procurorului dacă soţul meu ştia despre ce solicitau cumpărătorii. I-am adus la cunoştinţă soţului meu şi i-am spus că nu am fost de acord, iar el mi-a spus că am procedat corect. Mi-a zis să aplic legea. Am fost întrebată dacă cunosc mai multe persoane: Dan Andronic, Tal Silberstein şi Marius Marcovici. Am răspuns afirmativ. Ce relaţie erau între fostul meu soţ şi respectivele persoane. Am spus că au lucrat în campania din 2008. În ce îl priveşte pe Dan Andronic, am spus că am avut o relaţie de prietenie de familie”, a declarat Ioana Valmar.

Ioana Valmar a adăugat că îl cunoaşte pe israelianul Shimon Shevez, după ce au stat la aceeaşi masă la nunta lui Dan Andronic.

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. În acelaşi dosar, Dorin Marian, fost şef al Cancelariei când premier era Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, după ce ar fi dat o declaraţie neadevărată atunci când a fost audiat ca martor în dosarul „Ferma Băneasa”.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Procurorii spun că Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Cătălin Andronic şi Remus Truică, cu întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos