Acasă Comentariul zilei Fostul consilier al lui Zelenski: Acum sunt o persoană neoficială, pot să...

Fostul consilier al lui Zelenski: Acum sunt o persoană neoficială, pot să spun ce vreau. Ucraina nu poate castiga razboiul!

210

Oleksii Arestovici, fostul consilier al lui Volodimir Zeleski, susține că odată cu eliberarea din funcția oficială poate vorbi liber și a explicat că este foarte puțin probabil ca Ucraina să câștige acest război.

„Acum sunt o persoană neoficială, pot să spun ce vreau. Dacă lumea crede că vom câștiga, cu siguranță, războiul, eu vreau să spun că este foarte puțin probabil. Din 14 ianuarie nu mai este așa. Credeți că declarația făcută de președintele polonez Duda – că nu se știe dacă Ucraina va supraviețui ca țară – a reprezentat doar niște vorbe în vânt? Sau spunea despre asta pe baza unor informații?”, a declarat fostul consilier.

Declarația invocată de Oleksii Arestovici și făcută de Andrzej Duda în data de 14 ianuarie venea în contextul eforturilor aliaților occidentali de a se pune de acord cu privire la furnizarea de armament greu Ucrainei, în special tancuri, în perspectiva unei noi ofensive terestre ruse.

„În următoarele săptămâni sau luni vom ști dacă Ucraina va supraviețui. Depinde de noi dacă Ucraina va rămâne parte integrantă a lumii libere și democratice”, afirma Duda.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos