34.8 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăACTUALITATEFostul sef al FMI: Basescu si Boc au decis TAIEREA SALARIILOR bugetarilor...

Fostul sef al FMI: Basescu si Boc au decis TAIEREA SALARIILOR bugetarilor in 2010, nu noi!

in:

Stiri pe acelasi subiect

În anul 2010, fostul președinte Traian Băsescu anunța tăierile de salarii cu 25%, motivând că aparatul bugetar este prea mare și că statul nu mai poate suporta.

 Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, are o altă versiune a poveștii și susține că Fondul a cerut creșterea impozitelor, în special pentru cei bogați, nu tăierea salariilor pentru funcționari.
”România este într-o situație mai dificilă decât credeam și decât o credea și ea. I-am spus că în aceste condiții vom accepta deficitul bugetar să fie puțin mai mare decât am convenit, pentru că în acest fel susținem creșterea economică. Totuși, situația s-a degradat mai mult decât am crezut. Prin urmare am cerut noi măsuri. Guvernul român ne-a spus: vom tăia 25% din salariile funcționarilor. Noi am spus NU. Dacă vreți să faceți economii, creșteți impozitele, mai ales pentru cei bogați. Și ăsta este adevărul. Guvernul decide, nu FMI. Noi spunem doar care este drumul de urmat. Guvernul propune măsurile, guvernul român le-a ales”, scris stiripesurse.ro.

Ultimele stiri