Directorul Institutului de Criogenie şi Separări Izotopice (ICSI) Vâlcea, prof. dr. Ioan Ştefănescu, a anunțat că la finalul anului 2018, începutul lui 2019, institutul v-a scoate pe piață prima maşină care va funcţiona pe baza de pile de hidrogen, „Lupul electric”.

“Mâine (n.r. vineri) vom supune planul de costuri şi graficul de lucru pentru realizarea formei finale a acestei maşini care va funcţiona pe baza de pile de combustie.

lupul-electric-masina-electrica-3

În acest sens urmează să-i mărim autonomia la 300 de kilometri şi ne propunem să o producem în scop utilitar. Pentru primarii şi pentru alte servicii publice.

lupul-electric-masina-electrica-1

Vrem să-i îmbunătăţim şi design-ul, lucrăm cu firme mici în acest sens. Staţiile de alimentare vor fi asigurate de ICSI Râmnicu Vâlcea”, a precizat Ştefănescu, citat de digi24.ro

“Lupul electric” a fost creat în anul 2012 de către cercetătorii vâlceni iar în prezent are aspectul unei autoutilitare, cu o autonomie de 180 de kilometri.

Pentru a i se mări autonomia de parcurs, bateria este încărcată de o pilă de combustibil cu hidrogen. Bateriile sunt în carcasa maşinii, pe podea. În dubă sunt sistemele energetice electrice de conversie a energiei de la pilă pentru baterii şi rezervorul de hidrogen. În prezent greutatea ‘lupului’ este de 500 de kilograme.

lupul-electriclupul-electric-masina-electrica-2

INC-DTI – ICSI Râmnicu Vâlcea a fost fondat în anul 1970 sub denumirea de Uzina ‘G’ Râmnicu Vâlcea, că o instalaţie pilot industrial-experimentală.

(foto: promotor.ro)

Transparenta face diferenta