Acasă Economie FOTO – RAZBOI intre Carrefour, Kaufland si Profi pe un produs adus...

FOTO – RAZBOI intre Carrefour, Kaufland si Profi pe un produs adus din China!

3738

Banalul pomelo tinde sa concureze marul biblic, scotand la iveala disputa acerba dintre lanturile de retail. Desi greu de crezut ca un fruct importat de la mii de kilometri distanta, tocmai din indepartata China poate face obiectul unor actiuni agresive pe pret, retailul dambovitean ne demonstreaza inca odata ca nimic nu este imposibil, anunta portalul specializat brandprivat.ro.

Scena 1:

05.01.2017 – Carrefour da startul, anuntand o promotie pentru intervalul 05-06 ianuarie. Retailerul vine si cu o oferta pe masura: 3,69 lei kilogramul.

Scena 2:

05.01.2017 – Profi ridica manusa si, in aceeasi zi, arunca in piata o contraoferta: pretul scade la 3,39 lei kilogramul, actiunea fiind valabila timp de 3 zile, intre 06-08 ianuarie.

Scena 3:

06.01.2017 – Calcat pe coada, intaiul retailer al tarii se trezeste din amorteala si coboara pretul cu 6 bani, supralicitand si la numarul de zile. 3,33 lei kilogramul in Kaufland timp de 4 zile, din 6 ianuarie pana luni 09 ianuarie.

Concluzie?

Una singura. In toata aceasta incordare de muschi, Profi este singurul care precizeaza explicit ce cantitate scoate la bataie: 200.000 kg, oferta fiind in limita a 6kg/bon fiscal. In rest, liniste.

Si o intrebare de final, preluata din marketingul Kaufland: poate fi pretul unui kilogram de pomelo un „motiv pe bune, ca sa iesi din casa” pe asa o vreme?

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos