11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATEFOTO - VIDEO 2017 a inceput cu un ATAC TERORIST soldat cu...

FOTO – VIDEO 2017 a inceput cu un ATAC TERORIST soldat cu 39 de morti! Apele Bosforului s-au transformat in SANGE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Turcia a avut parte de un mare atac terorist chiar în noaptea de Revelion. Acesta a avut loc loc într-un club cunoscut din Istanbul, relatează CNN Türk. Atacatorii ar fi folosit costume de Moș Crăciun pentru a se strecura în incinta unde se organzia o petrecere de Anul Nou. Localul, situat în cartierul Ortakoy, era unul cunoscut și frecventat din Istanbul.

Primul bilant arata ca sunt 39 de morţi, dintre care 16 străini, iar autorul său este liber, în continuare.

21 dintre persoanele ucise au fost deja identificate, printre acestea figurând 16 străini şi cinci turci.

69 de persoane sunt rănite, dintre care patru sunt în stare gravă, conform aceleiaşi surse. Atacatorul a împuşcat un ofiţer de poliţie şi un civil înainte de a intra în clubul Reina, din cartierul Ortakoy din Istanbul, la ora 1,15 duminică (22,15 GMT sâmbătă), şi a deschide focul la întâmplare asupra clienţilor din incintă.

Mai multe persoane s-au aruncat în Bosfor pentru a scăpa de gloanţele trase de un agresor deghizat în Moş Crăciun.

 

Martorii au povestit că au auzit atacatorii strigând ceva în arabă. Între 700 şi 800 de persoane erau în clubul de noapte la momentul atacului.


Atacatorul a împuşcat un ofiţer de poliţie şi un civil înainte de a intra în clubul din cartierul Ortakoy din Istanbul şi a deschide focul în clădire, a spus Sahin, referindu-se la atacul armat ca fiind unul terorist, relevă Reuters preluat de agerpres

Potrivit canalului NTV, citat de AFP, mai multe persoane s-au aruncat în Bosfor pentru a scăpa de gloanţele trase de un agresor deghizat în Moş Crăciun.

AFP notează că atacul asupra emblematicului club de noapte Reina, din partea europeană a Istanbului, a survenit pe fondul mai multor atentate care au zguduit Turcia. Clubul vizat este situat la câteva sute de metri de locul unde avea loc sărbătorirea oficială a Anului Nou, pe malul Bosforului.

Martorii au povestit că au auzit atacatorii strigând ceva în arabă, potrivit agenţiei de presă Dogan, care precizează că între 700 şi 800 de persoane erau în clubul de noapte la momentul atacului.

Atât ştirile despre numărul atacatorilor, consideraţi de presa locală a fi între unul şi trei, dar şi primele informaţii privind circumstanţele atacului şi soarta atacatorului sunt contradictorii la acest moment.

Ultimele stiri