O explozie produsă duminică noapte într-un restaurant din oraşul Ansbach în sudul Germaniei, în apropiere de Nürnberg, a ucis o persoană şi a rănit alte câteva, a anunţat ziarul Nürnberger Nachrichten, adăugând că nu se cunoaşte cauza, informează Reuters şi Xinhua.

Explozia a fost calificata de autoritatile germane drept atentat, iar autoritatile nu exclud motivatia islamista in acest caz.

Trei dintre raniti sunt in stare grava, iar persoana care si-a pierdut viata in deflagratie este cea care avea asupra sa explozibilul si a provocat explozia. Autorul atacului este un cetatean sirian in varsta de 27 de ani, care ceruse azil in Germania.

Din primele informatii, este vorba despre un barbat cu probleme psihice, care a fost internat, in trecut, intr-o clinica de psihiatrie, scrie AFP.

Potrivit primarului Carda Seidel, explozia a avut loc în faţa unui restaurant situat în apropierea intrării la un festival de muzică.

„Este vorba despre o explozie provocată în mod voluntar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Bavariei, regiunea în care se află localitatea, Michael Siefener, citat de AFP.

Explozia a avut loc în faţa unui restaurant, nu departe de locul unde trebuia să se ţină un festival de muzică în aer liber, la care urmau să asiste 2.500 de persoane. Evenimentul a fost întrerupt.

Vezi imaginea pe TwitterVezi imaginea pe Twitter

 

Transparenta face diferenta