24.3 C
București
duminică, iulie 7, 2024
AcasăMondenFOTO - VIDEO - Cea mai INTENSA dorinta a PRIMEI DOAMNE a...

FOTO – VIDEO – Cea mai INTENSA dorinta a PRIMEI DOAMNE a Romaniei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Berceanu: PNL poate avea soarta PNTCD! Scenariu sau realitate?

Liberalul Radu Berceanu, fost vicepresedinte al PDL si ministru...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...
România nu va avea, în viitorul apropiat, o instituţie a Primei Doamne. Preşedintele Klaus Iohannis a dezvăluit că soţia sa, Carmen, nu iubeşte atât de mult statutul de persoană publică, încât să fie mereu în lumina reflectoarelor. Anunţul era uşor de anticipat.

Carmen Iohannis a fost prezentă la toate vizitele de stat ale preşedintelui, dar, în rest, a fost o apariţie mai mult decât discretă. A preferat să stea la Sibiu şi să predea limba engleză, relatează Digi24.

În luna ianuarie a acestui an, Carmen Iohannis era primită cu urale de elevii de la Colegiului Gheorghe Lazăr din Sibiu, unde e profesoară de Engleză. Copiii erau convinşi atunci că, odată ce Klaus Iohannis a devenit preşedinte, soţia lui nu va mai rămâne la catedră.

Ne este dor de ea şi sunt sigură că, deşi va pleca, vom ţine legătura şi mereu va rămâne diriginta noastră”, spune o elevă.

content-image

Doar că, deşi a avut un început de an încărcat, cu multe vizite externe în care l-a însoţit pe şeful statului, Carmen Iohannis nu a putut sta departe de şcoală. La Bucureşti, vila prezidenţială nu este încă renovată, iar soţia lui Klaus Iohannis a mărturisit că se simte stingheră în Capitală. Prima Doamnă a stat mai mult la Sibiu, unde a continuat să predea, iar în septembrie a cerut să-i fie modificat programul, astfel încât să lucreze cu jumătate de normă. Între timp, Carmen Iohannis a continuat să aibă apariţii publice alături de preşedinte, mai ales în timpul vizitelor în străinătate. A mers la Berlin, Paris, Roma, Milano, Chişinău, Kiev, Varşovia, Berlin, Madrid şi New York.

content-image

content-image

content-image

Carmen Iohannis l-a însoţit pe preşedinte şi la Vatican, unde cei doi s-au întâlnit cu Papa Francisc şi au mers la Basilica San Pietro.

content-image

Prima Doamnă a fost în atenţia publicului şi pentru ţinutele tinereşti sau mai puţin convenţionale. Rochiile deasupra genunchilor, în culori vesele, i-au atras critici.

content-image

Pentru multe evenimente oficiale, Carmen Iohannis a apelat şi la creatori de modă cunoscuţi. Alexandru Ciucu a creat ţinuta purtată de Carmen Iohannis în timpul vizitei preşedintelui Turciei la Bucureşti. Un costum crem, clasic, dar care a păstrat şi ceva din stilul Primei Doamne: fusta scurtă şi liniile care îi pun în evidenţă silueta. Eli Lăslean a conceput pentru Prima Doamnă o rochie lungă, elegantă, purtată la ceremonia dedicată zilei Principesei Margareta.

Dantela este absolut de delicată, are culorile primăverii, iar voalul pe care l-am folosit la fustă are o cădere, o lejeritate…”, spune Eli Lăslean.

content-image

Carmen Iohannis a apelat şi la serviciile designerilor străini. Americanul Tony Burch a creat rochia purtată de Prima Domană a României la recepţia de instalare la Cotroceni. Apariţia a fost spectaculoasă, dar unii critici de modă au considerat-o nepotrivită pentru o asemenea ocazie.

Ultimele stiri