Acasă ACTUALITATE Franta dupa atacul de la Charlie Hebdo! Militari amenintati, amenintare continua pe...

Franta dupa atacul de la Charlie Hebdo! Militari amenintati, amenintare continua pe internet si tensiuni fara precedent!

Un steag incendiat şi înlocuit cu unul marocan, militari ameninţaţi cu arma în faţa unei şcoli evreieşti ori „ameninţări” pe reţele de socializare fac parte dintr-o nouă serie de incidente care relevă o tensiune încă puternică în Franţa, după atacurile jihadiste care au îndoliat ţara, relatează AFP.

Offices of Satirical Magazine Petrol BombedUn dispozitiv de doi militari postat în faţa Colegiului Evreiesc din Raincy, la periferia pariziană, a fost ameninţat în noaptea de sâmbătă spre duminică de către un bărbat, care şi-a scos arma atunci când i-a văzut, a declarat o sursă luni.

Militarii, mobilizaţi în urma atacului de la un magazin alimentar cu specific evreiesc soldat cu patru morţi, pe 9 ianuarie, la Paris, şi-au armat puştile de asalt şi l-au pus pe fugă pe cel care i-a ameninţat. Bărbatul nu a fost arestat.

La Ajaccio (Corsica), un steag francez de pe faţada unei grădiniţe, situate într-un cartier cu numeroasă populaţie de origine magrebiană, a fost incendiat şi înlocuit cu un steag marocan, în weekend, o acţiune care nu a fost revendicată.

Ceea ce a mai rămas din steagul ars şi steagul marocan instalat în locul lui au fost descoperite luni dimineaţa la începutul orelor.

Steaguri franceze au fost arse luni şi în weekend în mai multe ţări musulmane, inclusiv în Niger şi Pakistan, în manifestaţii antifranceze şi anticreştine care au denunţat publicarea noii caricaturi cu Mahomed de către săptămânalul Charlie Hebdo, a cărui redacţie a fost decimată într-un atac armat soldat cu 12 morţi, pe 7 ianuarie.

De asemenea, o liceeană în vârstă de 19 ani a fost plasată luni în arest preventiv la Pontoise, în apropiere de Paris, pentru postarea unor „ameninţări’ pe pagina de Facebook a mamei unei victime a jihadistului francez Mohamed Merah, care a ucis evrei şi militari la Toulouse (sud-vest) în 2012. Mama unuia dintre militarii ucişi, de confesiune musulmană, face turul şcolilor pentru a promova un islam tolerant.

Tânăra este suspectată, de asemenea, că a postat săptămâna trecută un mesaj de susţinere a atentatelor. După atacuri, mai multe condamnări pentru „apologia terorismului” au fost pronunţate de către justiţie.

În acest context de tensiune, Marea Moschee din Paris le-a cerut luni autorităţilor să retragă autorizaţia oricărui gestionar de lăcaş de cult musulman sau imam care promovează „un discurs contrar valorilor Republicii”.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentTe-a ingrozit atentatul de la Paris? 2000 de oameni ucisi dintr-un foc de organizatia jihadista Boko Haram din Nigeria
Articolul următorMinistrii de finante ai zonei Euro ajung la un acord in privinta Greciei